Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Collab #2 is uit: Brand X Noordt – The Farmhouse

Geplaatst op maandag 5 december 2022

De Brand Bierbrouwerij uit Wijlre is begin dit jaar gestart met een serie collabs (collaboration brews) onder de naam Collab Brewer Series. De eerste collab, de New Zealand Sunshine, is goed ontvangen in de horeca, brouwmeester Rob Habets van Brand en Peter Rouwen van Noordt weten elkaar goed te vinden, leren van elkaar en inspireren elkaar. Genoeg redenen om samen weer te gaan brouwen en daar is een waanzinnige collab #2 uitgekomen: Brand X Noordt – The Farmhouse en vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Brand-horecazaken.

Begin december hebben brouwmeesters Rob Habets van Brand en Peter Rouwen van Noordt het bier gepresenteerd aan horecaondernemers en relaties in Café Pol in Rotterdam en De Zoes in Helden. The Farmhouse is een ondergistend speciaalbier van 7.8% alc.vol. Het is een kruidig, stevig bier dat vol van smaak is. Het bier, dat perfect past bij het najaar, wordt enkel en alleen afgevuld op fust en is vanaf eind november exclusief verkrijgbaar bij Brand-horecazaken.

De Brand Collab Brewer Series is een nieuw initiatief van Brand Bierbrouwerij, een idee mede geboren op verzoek van de Brand-horecazaken die aangaven graag met regelmaat de kans te hebben een uniek bier te kunnen schenken. Tweemaal per jaar zal er een nieuw bier worden gepresenteerd waarvan de volgende editie mogelijk uit de nieuwe Brand Flex Brouwerij in Wijlre komt.

Geniet van de Brand-Noordt Farmhouse, ALC: 7.8%, IBU: 42, EBC: 59