Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Circus Maximus attractie Monkey Python keert terug als Hazy Brett I.P.A.

Geplaatst op vrijdag 25 maart 2022

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteerde onlangs bij De Bierverteller in Utrecht de tweede versie van haar succesvolle Monkey Python-bieren in de Circus Maximus reeks als Brett I.P.A (6,2%). Deze Brett I.P.A. is hazy en okergeel van kleur en heeft de fruitigheid en hoppigheid van ananas en citrus. Met een kruidige en ietwat droge afdronk zijn het bier en het blik bijzonder funky, evenals de eerder gebrouwen Brett Pale Ale.

In Circus Maximus krijgen bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op de missie van Maximus om mensen samen te brengen, zichzelf te laten zijn en een nieuw bieruniversum te ontdekken. Monkey Python Brett I.P.A. is verkrijgbaar op blik (33cl).

Maximus werkt al langer samen met speciaalzaak De Bierverteller waarvoor zij het bier Sterk Water met kurkuma en groene jasmijnthee heeft gebrouwen. Het bier is een eerbetoon aan de overleden oprichter Tomas Schroën. Een deel van de opbrengst van dit bier gaat naar Stichting Support Casper voor onderzoek naar alvleesklierkanker.