Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Chouffe innoveert met Chouffe Lite: rijke smaak met slechts 4.0% alcohol

Geplaatst op donderdag 29 februari 2024

Minder alcohol, zonder concessies te hoeven doen op smaak. Al een aantal jaren zien we de trend groeien. Het begon met de vele introducties van alcoholvrije bieren, waaronder ook vorig jaar de Chouffe 0,4% variant. De Belgische brouwerij doet er dit voorjaar nog een schepje bovenop. De Chouffe brouwers zijn er namelijk in geslaagd een speciaalbier te brouwen met slechts 4,0% alcohol. Het alcoholpercentage is dus met pils te vergelijken, maar de smaak is zo rijk als je van de speciaalbieren van Chouffe gewend bent.

Chouffe Lite 4,0% belooft hiermee de nieuwe beste vriend te worden van de bewuste speciaalbierliefhebber. Wel dat verfrissende biertje na het sporten of een dagje in de natuur, maar niet het hoge alcoholpercentage dat gepaard gaat met die alom bekende rijke speciaalbiersmaak. Chouffe Lite is beschikbaar voor horecazaken en staat vanaf 4 maart in de supermarkt.  

Proosten op avonturen

Met de creatie van het nieuwe speciaalbier doorbreekt Brouwerij Chouffe de traditie dat de smaak van speciaalbier hand in hand gaat met een hoog alcoholpercentage. De combinatie van ingrediënten haver, gerst, tarwe en rogge en de typische Chouffe-kruiden maken Chouffe Lite een verfrissend en dorstlessend bier. Dat het de brouwers van Chouffe is gelukt om een speciaalbier met rijke smaak en het alcoholpercentage van een pils te brouwen, wordt door bierkenners als innovatief erkend. En niet geheel onbelangrijk, het maakt dat samen proosten met een Chouffe nog toegankelijker wordt. Ook op de afterwork borrel met collega’s of tijdens een zomerse dag op het terras. We kennen allemaal dat moment na het sporten of een heerlijke wandeling op zondag met de familie. We willen het liefst een licht bier, maar wel boordevol smaak om te proosten op de mooie dag. We hopen met deze nieuwe aanwinst de bewuste speciaalbier drinker te voorzien,” aldus Eric Lejeune, brouwer van Chouffe.

Het smaakpalet

In het glas zie je direct de intens goudblonde kleur van het bier. Fijne bubbels stromen naar boven en eindigen in een stevige schuimkraag. Het bier is verfrissend en licht kruidig van smaak, in balans gebracht met de typische fruitigheid die de Chouffe-bieren zo herkenbaar maakt. Wanneer je een slok genomen hebt, proef je onmiddellijk hoe verrassend volmondig deze Chouffe Lite 4,0% is, zeker voor het lage alcoholpercentage.