Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Château Neercanne en Zuyd Craft introduceren ‘D’Artagnan – Bière Du Brut’

Geplaatst op donderdag 24 juni 2021

Château Neercanne en Zuyd Craft introduceren een nieuw Bière du Brut: ‘D’Artagnan’. Een bier gebrouwen met lokale ingrediënten en Champagnegist. Na het brouwen rijpt het bier in de grottenkelders van Château Neercanne. De beroemde Musketier van de Franse Koninklijke Garde genaamd D’Artagnan was de inspiratiebron tot de samenwerking van de twee Zuid-Limburgse bedrijven. Dit sprankelende gouden ‘Bière du Brut’ heeft een complex aroma vol florale tonen, kruiden en zoete honing.

Gebrouwen voor avonturiers
De beroemde Musketier van de Franse Koninklijke Garde genaamd D’Artagnan was de inspiratiebron tot de samenwerking tussen de twee Zuid-Limburgse bedrijven. In 1673 was Château Neercanne hoogstwaarschijnlijk een Hospice voor de Franse Koninklijke Garde tijdens het Beleg van Maastricht. De bekendste musketier, zoals de legende ons vertelt, D’Artagnan sneuvelde bij de Tongerse poort. Op een steenworp afstand van de huidige locatie van Zuyd Craft. Het nieuwe bier ‘D’Artganan’ is een eerbetoon aan de bekendste musketier. “Bier kan ook elegant en verrassend zijn, net zoals deze samenwerking tussen Zuyd Craft en Château Neercanne”, zegt Bas Jacob, eigenaar en medeoprichter Zuyd Craft. Pierre Haenen, Directeur/Gastheer Château Neercanne zegt over de samenwerking: “Met Zuyd Craft starten we weer een mooie samenwerking met een lokale partner aan de Jeker. Een duurzaam en innovatief bedrijf dat past bij de ambities van Château Neercanne.”

Bijpassend biermenu

Gasten van Château Neercanne zien de samenwerking met Zuyd Craft onder meer terug op de kaart bij Château Neercanne. Daarnaast worden er op 8, 15 en 22 juli bierproeverijen georganiseerd en in l’Auberge de Neercanne is een bijpassend biermenu bij de gerechten te proeven. In 2025 zal Restaurant Château Neercanne een diner organiseren waarbij alle vijf de jaargangen van D’Artagnan Bière du Brut geserveerd worden met een bijpassend menu.

Online verkoop

Voor thuis is het bier vanaf 15 juli 2021 te koop via de website van Zuyd Craft. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een voucher waarmee vanaf zaterdag 7 augustus op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 uur en 12.00 uur het Champagnebier opgehaald kan worden bij Château Neercanne.

Over Zuyd Craft
Zuyd Craft is een jonge ambachtelijke brouwerij uit het zuiden van Nederland. Gevestigd in de hoofdstad van Limburg, Maastricht. Zuyd Craft brouwt sinds 2015 experimentele bieren om te laten zien dat de Limburgse bierscene ook mooie ambachtelijke en experimentele bieren kent. Vanaf 2021 slaat Zuyd Craft een nieuwe weg in. Het jaar staat volledig in het teken van smaken. Uitgesproken smaken, karakters en bieren die we niet in een hokje willen stoppen. Zuyd wil steeds meer bekend staan als een smaakmakend bedrijf, een flavour company. Daarom is er in 2021 ook de keuze gemaakt om brouwerij te vervangen door Craft, een begrip dat veel beter omschrijft waar het bedrijf voor staat: Ambachtelijke producten maken. Voor meer informatie: www.brouwerijzuyd.nl

Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is l’Auberge de Neercanne (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (tot 500 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over vier niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.neercanne.nl