Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

BXLBeerFest brengt ‘craft beer’ naar Brussel

Geplaatst op donderdag 23 augustus 2018

Op 25 en 26 augustus 2018 vindt het BXLBeerFest plaats in het centrum van Brussel​, op de historische Tour & Taxi site. Net als in 2017 zal je hier twee dagen lang kunnen genieten van meer dan 300 bieren komende van een 60-tal artisanale brouwerijen. Dit bierfestival wil de aandacht vestigen op de kleinere, artisanale brouwerijen en inspelen op de huidige revival van artisanaal bier. Er zijn een 60-tal brouwerije uit België, Europa en ver daarbuiten aanwezig.

Leren koken met bier
Deze brouwerijen zullen de bezoekers gedurende 2 dagen laten kennismaken met minstens 4 van hun bieren wat het totaal van het aantal te proeven bieren op een 300-tal brengt. Op het ruime buitenterras zullen verschillende foodtrucks de hongerigen verwennen met lekkere hapjes. De meerwaardezoeker zal ook kunnen genieten van workshops rond bier en het culinaire. In 2017 brachten chefs als Christophe Hardiquest (Bon Bon)​, Dirk Myny (Les Brigittines)​, Ugo Federico (Racines) ​en Damien Bouchéry (Bouchéry) ​een kooksessie gecombineerd met bier. Dit jaar staan andere gerespecteerde chefs in de schijnwerpers.

Brouwers
Op de Tour&Taxi site zal in de Sheds gebouwen een volledige hal gewijd worden aan de stands van de verschillende brouwerijen. Er zullen voldoende zitplaatsen zijn om
rustig te kunnen genieten, zowel binnen als buiten. Om de kwaliteit van de bieren en de proef beleving te garanderen worden de bieren ter plekke bewaard in een gekoelde ruimte en krijgt de bezoeker bij iedere bestelling een vers gereinigd glas. De standen van de brouwerijen zullen allen worden uitgebaat door de eigenaars of brouwers zelf (met ondersteuning van vrijwilligers) wat de afstand van brouwer tot bezoekers bijzonder kort maakt en aldus moet bijdragen tot de algemene beleving.