Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brussels Beer Project organiseert Craft Beer Festival Wanderlust

Geplaatst op zaterdag 31 augustus 2019

Tijdens het jaarlijkse Craft Beer Festival Wanderlust, het verjaardagsfestival van Brussels Beer Project, laat de organisatie je proeven van ambachtelijke bieren van over de hele wereld. Vandaar de naam ‘Wanderlust’, de impuls om de wereld te ontdekken. Dit initiatief maakt onderdeel uit van de ‘vibe’ met andere festivals in Brussel, waaronder SWAFFF! en Bxl Beer Fest.

De Brusselaars zijn er fier op dat Belgisch bier deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed en dat Belgische brouwerijen andere internationale brouwers hebben geïnspireerd. Desalniettemin is de brouwscene nog nooit zo levendig geweest buiten de Belgische grenzen en hopen ze dat Brussel zich openstelt voor nieuwe werelden. Dat de stad geen historisch museum moge zijn, maar een venster met uitkijk op de wereld. Daarome BBP iedereen welkom op Wanderlust.

Small breweries, Big beers

Er zullen vele verrassende bieren te ontdekken zijn waaronder enkele hele speciale: Mikkeller Spontancarrot 2016; Carrot Wild Ale; Piggy Brewing Golden Ticket; Berliner Weisse met mirabelpruimen en saffraan uit de Vogezen; Micro du Lac St. Jean Gawa Estra Dry-tea & peppers lager; Invicta 120 Café e Avelã; Imperial Stout met infusie van koffiebonen en hazelnoot en meer.

BBP viert al hun 6e jaar. Hun festival vindt plaats op twee dagen: op zaterdag 14 en zondag 15 september, op het Vismet-plein (Vismarkt), in de buurt van hun Dansaert-brouwerij. Naast de 84 bieren die door 14 verschillende brouwerijen worden gepresenteerd, wordt op hun feest een breed publiek verwacht met DJ, food trucks, en de mogelijkheid om je favoriete bier in je blik te stoppen en vele andere verrassingen.

Praktische details

Zaterdag 14 september 2019 van 14.00 tot 22.00 uur + zondag 15 september 2019 van 13.00 tot 20.00 uur• Vismarkt / Ste Catherine Metro• Gratis toegang • Voorverkoop (2-daagse pas): 19eur (1 festivalglas + 7 bieren van 12.5cl) • On-site (2-daagse pas): 12eur (1 festivaldrankje + 3 bieren van 12.5cl) • Meer info op de pagina:http://wanderlust.brussels

Over Brussels Beer Project Brussels Beer Project is een coöperatief project dat co-creatie op de voorgrond plaatst om de gebaande paden te verlaten en een dosis frisheid te creëren in de Belgische bierscène. Hun eerste bier, Delta IPA, werd in 2013 door de gemeenschap gekozen. Hun experimentele brouwerij bevindt zich in de Dansaertstraat waar ze meer dan 40 tijdelijke bieren per jaar brouwen. Ze kunnen rekenen op een team van meer dan 20 mensen en ze bouwen een brouwerij 2.0 in Anderlecht, gepland voor het einde van 2020.