Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brussels Beer Challenge eind oktober in Turnhout

Geplaatst op dinsdag 30 mei 2023

Dit jaar verwelkomt de stad Turnhout de Brussels Beer Challenge. Turnhout wordt gezien als de hoofdstad van de Antwerpse Kempen, een stad met veel cultuur, toeristische attracties en omgeven door prachtige natuur.  De stad staat bekend om haar geschiedenis, rijke folklore en bloeiend cultureel leven. De degustaties voor de Brussels Beer Challenge vinden plaats op 29/30 & 31 oktober in het prestigieuze ‘Paterspand’ in het centrum van Turnhout.

Turnhout leeft, en dit door de talrijke evenementen die er jaar in jaar uit plaatsvinden. En last but not least, voor iedereen die van gastronomie en levenskunst houdt, is dit de place to be: de vele restaurants en cafés bieden een ruime keuze met voor elk wat wils. Zo’n bruisende plek vormt het perfecte kader voor de organisatie van het belangrijkste bierevenement in België.

Over de Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. Gedurende drie dagen beoordeelt een panel van 95 gerenommeerde internationale juryleden de 2000 deelnemende bieren. Deze bieren worden gegroepeerd in consistente flights op basis van hun herkomst, typiciteit en stijl en worden beoordeeld volgens strenge, objectieve criteria. De beste bieren in elke categorie krijgen een gouden, zilveren of bronzen medaille.

De Brussels Beer Challenge biedt brouwers uit de hele wereld een unieke kans om zich te meten met de allerbeste Belgische bieren. Enkele feiten en cijfers van de laatst gehouden BBC in 2022:

  • 1.800 deelnemende bieren.
  • Bieren uit 41 verschillende landen.
  • 85 professionele, internationale juryleden uit 31 landen.
  • 12.000 glazen bier werden geserveerd en beoordeeld gedurende 3 dagen.
  • Ondanks de verschrikkelijke oorlog won Oekraïne twee prijzen.
  • België bleef aan de top met 82 prijzen.
  • Nederland werd tweede met 35 prijzen.
  • Tripel bleef de populairste stijl met meer dan 100 inzendingen.