Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwersnös Einbeck bock, unieke samenwerking Duitse & Nederlandse brouwers

Geplaatst op woensdag 7 september 2022

Velen van ons denken nog altijd dat bokbier iets met een bok of geit te maken heeft. Echter, de naam bokbier komt van de Einbecker brauerei uit Einbeck. Einbeck werd in middeleeuws dialect verbasterd tot Aonpock en ten slotte tot Bockbier. Het allereerste bockbier ter wereld werd dus gebrouwen in Einbeck sinds 1378. Dus al ruim 600 jaar. Daarom mogen zij zich met recht noemen: Die Mütter aller bockbiere. Vanwege de jarenlange hechte vriendschap tussen de brouwerijen Einbecker en Brouwersnös Groenlo hebben ze om dit te vieren samen een Bockbier gebrouwen.

Deze prachtige collab (zo noemen brouwers dat) wordt in beide landen verkocht en gedronken. Het etiket is tweetalig. Beide historische kerkgebouwen van Groenlo en Einbeck kregen hun plekje erop. Voor de Einbecker Brauerei is dit de allereerste keer dat ze dat doen met een Nederlandse brouwer. En daar zijn ze echt wel een beetje trots op. Zachtzoet, fruitig, Vollmundig, Zo als Ein-Bock hoort te zijn. 7,5 % alc. en mooi warm rood/bruin van kleur. Verkrijgbaar vanaf maandag 19 september in horeca, slijterij en supermarkt.

Brouwersnös

Bierbrouwerij en Proeflokaal Brouwersnös is sinds mei 2018 geopend voor haar gasten. Een onafhankelijke brouwerij op een prachtige locatie in bierstad Groenlo met een rijke biergeschiedenis met mooie verhalen. De initiatiefnemers van deze brouwerij zijn de geboren en getogen Grollenaren de neven Andries en Frans de Groen, beiden  met een lange traditie in bier. In brouwerij Brouwersnös worden speciaalbieren gebrouwen en maar liefst drie keer vergist. Als eerste open bovengisting in grote open kuipen. Daarna vindt nagisting plaats in gesloten tanks en tot slot hergisting in de fles. Met de modernste technologie, maar met gevoel voor ambacht en authenticiteit. Vele (inter-)nationale prijzen en goede recensies op bierapp Untappd laten zien dat de bieren worden gewaardeerd door zowel biersommeliers als bierdrinkers.