Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwers tweede editie Lentebierfestival bekend

Geplaatst op maandag 13 maart 2023

Op 22 en 23 april a.s. vindt de tweede editie plaats van het Lentebierfestival op Buitenpost in Twello. Elf verschillende Nederlandse bierbrouwers komen naar de bijzondere locatie om daar meer dan veertig soorten speciaalbier te serveren. Er komen brouwers van binnen en buiten de regio. Alle namen zijn nu bekend gemaakt. Afgelopen jaar was de eerste editie van het Lentebierfestival een groot succes. Mensen kwamen vanuit heel de regio naar het landgoed Buitenpost om bieren te ontdekken.

Dit zijn de brouwers
Een groot aantal brouwers van vorig jaar keert weer terug op het landgoed. Zo zijn DAVO, Two Chefs Brewing, Nevel, Chamaven, Iessel Cider, Epe Bier Collectief, Kromme Haring en Gulpener opnieuw van de partij. De nieuwkomers dit jaar zijn Big Belly uit Breda, Stanislaus Brewskovitch uit Enschede en Folkingebrew uit Groningen.

Meer dan bier
Behalve speciaalbier worden er op het Lentebierfestival lekker plaatjes gedraaid en kun je er smullen van een van de barbecues, foodtrucks of lokaal eten. Geen bierliefhebber? Geen probleem. Ook dan is er genoeg te drinken.

Praktische informatie
Het Lentebierfestival is op zaterdag 22 april van 14:00 uur tot 22:00 uur en op zondag 23 april van 13:00 uur tot 20:00 uur. De kaarten zijn te koop via www.bijbuitenpost.nl/lentebierfestival. Je betaalt €9,- per ticket, dit ticket is één dag geldig. Bij je ticket krijg je vier munten ter waarde van €1,50 per stuk en een glas. Op het glas zit €3,- borg. Wanneer je je glas aan het einde van de dag inlevert, speel je dus weer quitte. Kinderen zijn ook welkom, die kunnen gratis naar binnen.