Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwers brengen vandeStreek Playground Non Alcoholic IPA nu ook op fust

Geplaatst op dinsdag 28 mei 2024

vandeStreek bier, de innovatieve Nederlandse brouwerij uit Utrecht, kondigt met trots de lancering aan van hun meest bekroonde bier, Playground Non Alcoholic IPA, nu ook verkrijgbaar op fust. Dit betekent dat bars, restaurants en evenementen nu kunnen genieten van dit baanbrekende alcoholarme bier rechtstreeks van de tap.

Playground Non Alcoholic IPA is ontstaan uit de experimenten van de broers Sander en Ronald van de Streek. Al in 2015 waren ze bezig met de ontwikkeling van deze nu razend populaire bierstijl. Dit resulteerde in een unieke receptuur die gebruik maakt van speciale gist in combinatie met de lekkerste Amerikaanse hoppen zoals Columbus, Mosaic, Citra en Cascade​​.

Met de introductie van Playground Non Alcoholic IPA op fust, maakt vandeStreek het nog eenvoudiger voor horecagelegenheden om dit populaire bier aan hun assortiment toe te voegen. Dit biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een van de beste non-alcoholische IPA’s ter wereld, vers van de tap. “Het was eerder alleen mogelijk om onze Non Alcoholics op fles en blik af te vullen. Bij fusten heb je namelijk altijd te maken met gisten van eerdere bieren die door de tapleiding zijn gegaan. Deze kunnen er voor zorgen dat bier verder doorgist en we niet kunnen garanderen dat het bier stabiel en onder de 0,5% alcohol is”, zegt Sander van de Streek, verantwoordelijk voor de productie van de brouwerij.  Hij vervolgt: “Door het gebruik van een nieuwe techniek lukt het ons om Playground stabiel op fust af te vullen.” Playground op fust kan behandeld worden zoals ieder ander fust, het hoeft niet koud bewaard te worden en kan op vrijwel alle tapsystemen getapt worden. Juist dit bier symboliseert de speelplaats die de brouwerij voor Sander en Ronald is – een plek waar ze dagelijks kunnen experimenteren met ingrediënten, machines en nieuwe ideeën. Deze toewijding aan innovatie heeft geresulteerd in een bier dat niet alleen alcoholarm is, maar ook vol smaak en karakter.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en het bestellen van Playground Non Alcoholic IPA op fust, kan horeca landelijk terecht bij hun groothandel of direct bij vandeStreek bier via info@vandestreek-bier.nl