Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij ’t IJ succesvol met nieuwe verpakkingsoplossingen

Geplaatst op maandag 19 februari 2018

Hoe belangrijk niet alleen een eindproduct, maar zonder meer ook een juiste verpakking van het product is, daar kan de bekende Amsterdamse Brouwerij ’t IJ over meepraten. Zij zijn met hun zelf gebrouwen speciaalbier al jaren een begrip, maar vonden in DS Smith een ideale partner om met de tijd mee te gaan en met slimme verpakkingsoplossingen ook op die wijze onderscheidend te zijn. Een eerste aanzet in 2012 heeft nu geleid tot een intensieve relatie tussen de twee partijen.

Slimme duurzame verpakkingen
“In 2012 zijn wij van statiegeldflessen overgestapt naar one-way flessen. Hierdoor werden kratten overbodig en zijn we op zoek gegaan naar een duurzame verpakkingsdoos”, vertelt Operationeel Manager Tim Hendriks. “Omdat wij ons bier in een speciale opwarmkamer laten nagisten, zochten we een partij die een verpakkingsoplossing kon bedenken die daar rekening mee hield. DS Smith heeft voor ons een golfkartonnen doos ontwikkeld met goed gekozen gaten, die zelfs bij het stapelen op een pallet altijd perfect op elkaar aansluiten. Hierdoor bereikt de warme luchtstroom eenvoudig de middelste dozen op het pallet en kan ook het bier in die dozen goed nagisten.”

Elegante oplossingen
Volgens Hendriks was deze verpakkingsoplossing de opmaat tot een intensieve relatie met DS Smith. “Na dat succes heeft DS Smith onze geschenkverpakking voor zes flesjes ontworpen en ook onze tweede geschenkverpakking voor drie flesjes bier met glas. Daar hebben ze een hele mooie, elegante oplossing voor bedacht. Zo’n glas is natuurlijk breekbaar, maar in de verpakking van DS Smith zijn zowel het glas als de flesjes bier veilig en mooi verpakt.” In dat opzicht noemt Hendriks de verpakkingen toonaangevend. “Wij zijn de afgelopen jaren gegroeid van 4.500 hectoliter naar 35.000 hectoliter. Veel verpakkingsideeën die daaruit voortvloeiden hebben we samen met DS Smith uitgewerkt. Dat geeft enorm veel vertrouwen voor de toekomst.”