Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij STOKED! opent beach bar in Bergen aan Zee

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022

Brouwerij STOKED! uit Bergen opent een beachbar in Bergen aan Zee. De brouwers van STOKED! willen heel graag een locatie realiseren, waar gasten al hun bieren kunnen proeven. Fisher’s Bergen aan Zee zocht een invulling voor hun prachtlocatie, boven het zeeaquarium en aan de hoofdopgang naar het strand. Fisher’s foodtruck verzorgt er zo nu en dan een hele speciale daghap.

Zaterdag 2 juli werd de beachbar feestelijk geopend met de surf rockband The steamsurfers. STOKED! Beach bar zal deze zomer zijn deuren openen op de plek die de surfers aan het hart ligt.

Vliegende start

De brouwerij bestaat inmiddels ruim een jaar en heeft een vliegende start achter de rug. Er zijn totaal vijf bieren op de markt gebracht. Opmerkelijk is dat de de teller van het aantal gewonnen awards ook op vijf staat, waaronder goud bij de Dutch Beer Challenge voor hun Hibiscus Radler en goud bij de European Beer Challenge voor hun Unfiltered Lager. Hun bieren zijn al bij ruim 80 locaties verkrijgbaar in Bergen en omgeving. Er was veel aandacht in zowel lokale als internationale media en door hun eerbetoon aan de unieke brouwtraditie van Zoigl kwamen ze zelfs op nationale televisie in het programma Binnenste Buiten van de KRO/NCRV.

Biergarten aan zee

Toen de kans zich voordeed om zich tijdelijk te vestigen in de zomer in Bergen aan Zee aarzelden de mannen geen seconde. De mannen van STOKED! lichten het concept toe: “Het is voor ons echt een droom die uitkomt. We zijn al een tijdje bezig om een locatie te realiseren, waar gasten al onze bieren kunnen proeven. Een locatie waarbij we van het drinken van STOKED! ook echt een ervaring kunnen maken, waar we 100% de regie over kunnen hebben. Dat deze locatie zo direct aan zee ligt waarbij wij uitzicht hebben op eventuele surfbare golven is helemaal STOKED. Het concept willen we zo simpel houden als een Duitse biergarten. Onze bieren op tap en een hele simpele borrelhapkaart. Door te werken met dagspecials creëren we bovendien maximale vrijheid voor onszelf om te experimenten. Het is voor ons ook een try-out out om zaken te proberen.”

Fisher’s Fisher’s restaurant dat voorheen in het pand was gevestigd blijft voortbestaan, maar dan in een ander concept. Vanuit de foodtruck die op het terras staat zal er regelmatig gekookt gaan worden. Van Burgers tot Fruits de Mer. Er zal een reeks aan diners worden gerealiseerd met als thema STOKED! about… Volg de STOKED Beach bar via hun website stokedbeer.com/beachbar of de socials.