Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Omer Vander Ghinste lanceert OMER. Brut Nature

Geplaatst op woensdag 18 november 2020

Twaalf jaar na de lancering van OMER. Traditional Blond komt Brouwerij Omer Vander Ghinste met een uniek ‘Limited Edition’-bier op de markt. De vijfde generatie Omer Vander Ghinste heeft samen met de creatieve brouwers een absoluut uniek bier op de markt gebracht. Ze zijn dan ook terecht heel trots op ‘OMER. Brut Nature’. Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en ‘levendig’ bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal vijf jaar bewaard worden.

OMER. Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en ‘levendig’ bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal vijf jaar bewaard worden. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de vijf hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak. De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum acht weken.

Omer Gery Vander Ghinste

Nog voor de vijfde generatie in 2019 zijn intrede in de brouwerij maakte was hij al enkele jaren bezig met de jonge, creatieve brouwers om een volledig nieuw bier te maken. Het moest een uniek bier worden in de Belgische bierwereld, vernieuwend, maar toch met respect voor de traditie van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Dit eenmalig, unieke brouwsel, met maar liefst vijf hopsoorten, en gebruik makend van dry hopping is een echt pareltje op brouwtechnisch vlak. Na de hoge gisting wordt dit bier hergist met wilde gisten (Brett).

Tip van de brouwer en foodpairing

OMER. Brut Nature heeft een houdbaarheid van vijf jaar, maar evolueert ook vijf jaar verder in de fles door de wilde gisten. Als het je lukt om zes flessen te pakken te krijgen, dan kan je er tot en met 2025 elk jaar eentje proeven. Dit bier is een ideaal aperitief, maar gaat even goed combineren bij bepaalde voorgerechten en hoofdgerechten. Denk maar aan een carpaccio van rund of Sint-Jakobsnootjes in een romige saus, het bier zal de smaken perfect complementeren en tegelijk de gerechten verfrissen, zonder dat de delicate smaken van deze eerder lichte voorgerechten weggeduwd worden.

Beschikbaarheid

Vanaf 19/11 is het exclusief verkrijgbaar bij de drankenhandel en op de webshop van Omer Vander Ghinste.

Zie hier de fraaie video waarin de brouwerij de aankondiging van OMER. Brut Nature doet: https://youtu.be/MVueAve_yUo