Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Kazematten start fundraising actie voor horeca- en toeristische sector

Geplaatst op donderdag 14 mei 2020

De corona-maatregelen treffen de horeca & toeristische sector midscheeps. Brouwerij Kazematten is een kleinschalige stadsbrouwerij die leeft bij gratie van de Ieperse horeca en steunt op de levendige toeristische activiteit van de mooie stad. Ze horen met andere woorden bij de belangrijkste stakeholders van de brouwerij. De fundraising-actie beoogt waarde te creëren voor deze ondernemers die doorgaans waarde creëren voor Brouwerij Kazematten.

Ondertussen twee maanden geleden zagen alle ondernemers zich genoodzaakt om hun deuren te sluiten, of zich enkel te focussen op afhaalmaaltijden. Vanuit de brouwerijen in Watou & Ieper heeft men in deze periode een aantal initiatieven ontwikkeld om deze getroffen ondernemers een hart onder de riem te steken, bijvoorbeeld: iedere horeca vatenklant, zowel van St.Bernardus als van Kazematten, kon ondertussen een gratis vat claimen via de respectievelijke websites.

Hoe steekt de fundraising actie in elkaar?

Iedere geïnteresseerde zaak of ondernemer krijgt de kans om gepersonaliseerde flessen Wipers Times 14 (75cl) te verkopen, waarbij er op de voorkant hun logo en naam wordt meegenomen. Iedere fles kost €7, waarbij er per fles €4 terugvloeit naar de ondernemer in kwestie. De verkoop verloopt via de webshop. Via volgende link vind je een overzicht van alle deelnemers tot nu toe: https://shop.sintbernardus.be/nl/categorieen/kazematten

Iedere deelnemer wordt voorzien van een gepersonaliseerde visual en landingspagina en kan zo via zijn eigen communicatie (website, social media, nieuwsbrief, enz) de verkoop stimuleren. De verkoop duurt zolang de sluiting van de horecazaken en logiesverstrekkers duurt. De flessen worden ofwel opgestuurd of zijn verkrijgbaar bij ondernemer in kwestie, op die manier creëert men een extra stimulans om klanten tot bij de respectievelijke ondernemer te krijgen, eens ze terug mogen opstarten. Geïnteresseerde ondernemers kunnen instappen in het verhaal d.m.v. een mailtje naar marketing@sintbernardus.be

Wipers Times 14

Wipers Times 14 is een blond speciaal bier van hoge gisting, gebrouwen met vier granen, uitsluitend gehopt met streekeigen hop en afgewerkt met vier kruiden. (alc. 6,2% VOL)

Brouwerij Kazematten: wie? wat?

In 2014 hielden de families Depypere (St.Bernardus) en Ghequire (Rodenbach) brouwerij Kazematten boven de doopvont en gaven Ieper zo, na méér dan 35 jaar, haar stadsbrouwerij terug. De unieke historische Kazematten van het Houten Paard aan de Rijselpoort in Ieper werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij, waar bieren als Wipers Times 14, Grotten Santé, Saison Tremist en Wipers Times 16 gebrouwen worden.