Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Jopen presenteert de ‘Ex-Girlfriend Jopenbox’

Geplaatst op zaterdag 2 februari 2019

Dit is een Jopenbox vol verwarmende dranken voor je hartenleed! Jopen spoort de biergenieters aan om tijdens de komende Valentijn te proosten op onze exen. En dat doen ze niet met 1 Ex-Girlfriend. In deze box zitten vier lekkere ‘pleisters’ voor een gebroken hart, zoals een traditional Eisbock, een barrel-aged Jamaicaanse rum, een barrel-aged Jack Daniel’s en een barrel-aged Ruby Port/Rum.

Ex-Girlfriend 2018, Traditional Eisbock, 11,5% – 33cl

Door Jopen 4-granen Bokbier (6,5%) te behandelen met de traditionele eisbock-methode, is dit bokbier omgetoverd tot een vol bier van 11,5%. Voor Jopen Ex-Girlfriend 2018 is gebruik gemaakt van Jopen bokbier uit 2017. Aroma’s van karamel, alcohol, rood fruit en chocolade. In de beginsmaak moutig en vol. Aansluitend komt karamel, een zachte roostsmaak en alcohol naar voren.

Ex-Girlfriend BA Jamaicaanse rum, Traditional Eisbock gerijpt op Jamaicaanse rum, 13%

Deze Eisbock heeft 150 dagen gerijpt op Jamaicaanse rum. Zacht bier met tonen van rozijnen, vanille en drop. Zowel in aroma als in smaak doet dit denken aan boerenjongens, in alcohol geconserveerde rozijnen. In de afdronk lekker zoet door de rijping op Jamaicaanse rum.

Ex-Girlfriend BA Jack Daniel’s, Traditional Eisbock gerijpt op Jack Daniel’s barrels, 14%

Deze Eisbock heeft 250 dagen gerijpt op Jack Daniel’s. Zoete tonen van karamel en chocolade vloeien harmonieus over in een volle smaak van vanille, rijp fruit en rozijnen uit de Jack Daniel’s barrels. Daarna volgt een complexe smaak van salmiak, drop en hout.

Ex-Girlfriend BA Ruby Port & Jamaicaanse Rum, Traditional Eisbock gerijpt op Ruby Port en Jamaicaanse rum, 11,3%

Deze Eisbock heeft 255 dagen gerijpt op Ruby Port en Jamaicaanse rum. Aroma’s van rood fruit en hout. Gevolgd door warme tonen van chocolade, rood fruit, noten en kruidigheid vanuit de rum. In de afdronk licht wrang door de rijping op port-barrels.