Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Huyghe scoort 5 medailles op World Beer Awards

Geplaatst op vrijdag 27 augustus 2021

Onlangs was er alweer goed nieuws voor Brouwerij Huyghe. Op de prestigieuze World Beer Awards (WBA) won de Melse brouwer maar liefst 5 medailles: goud voor Delirium Tremens en Delirium Red; zilver voor Blanche des Neiges en St.Idesbald Blond. Delirium Argentum werd ook nog eens uitgeroepen tot Country Winnaar in de IPA-categorie, waardoor het feest compleet was.

Ook eerder dit jaar waren er al bier-awards voor Huyghe. Op de Frankfurt International Trophy (DE) sleepte Delirium Tremens nog een gouden medaille in de wacht, op de Concours International de Lyon (FR) was er goud voor Averbode en zilver voor Delirium Tremens en nu komen daar nog eens 4 medailles én een country winnaar bij op de WBA.

In de categorie Pale Beer – Belgian Style Strong was er goud voor Delirium Tremens. In de categorie Red – Flavoured Fruit & Vegetable was er een gouden plak voor Delirium Red. Blanche des Neiges kaapte zilver weg in de categorie Wheat Beer –Belgian Style Witbier en St.Idesbald Blond won zilver in de categorie Pale Beer – Belgian Style Blonde.

Daarbovenop kwam Delirium Argentum nog uit de bus als Country Winner in de categorie IPA – American Style, waardoor CEO Alain De Laet niet anders dan tevreden kan zijn. “Dankzij onze unieke recepturen én de uitmuntende kwaliteit blijven we jaar na jaar bier-awards winnen op internationaal hoog aangeschreven wedstrijden. Dit is nooit een doel op zich geweest, maar des te meer een bevestiging van en bekroning op het harde werk van onze teams, dag in dag uit. Het toont alvast ook aan dat – ondanks de opkomst van tal van andere bierlanden – België een absoluut topland blijft op vlak van bier brouwen. En we zijn fier dat we daar als onafhankelijke, familiale brouwerij nog steeds een hoofdrol in kunnen spelen.”