Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Het Anker lanceert nieuwe Gouden Carolus

Geplaatst op zondag 10 juni 2018

Het Anker lanceert Gouden Carolus UL.T.R.A., kort voor ‘Ultimate Taste, Reduced Alcohol’. Hiermee brengt de Mechelse stadsbrouwerij een smaakvol Belgisch speciaalbier met een lager alcoholvolume. Na een zoektocht van meer dan 2 jaar is het bier nu eindelijk te verkrijgen. De Gouden Carolus UL.T.R.A. bevat slechts 3,7% alcohol.

Blijven innoveren
“In de periode dat pilsbieren wereldwijd de norm werden en kleine brouwerijen werden overgenomen door de grote reuzen, redde mijn grootvader Charles Van Breedam de brouwerij van een faillissement door de moedige beslissing om te stoppen met het brouwen van pilsbieren en te focussen op Belgische speciaalbieren. Het Anker kon zich differentiëren met kwaliteitsvolle bieren met een hoger alcoholvolume.” zegt Charles Leclef, 5e generatie familie-eigenaar van Het Anker. “Maar een hoger alcoholvolume is nooit het einddoel geweest, en we blijven er binnen Het Anker steeds naar streven om kwaliteit te leveren en te blijven innoveren. In onze veranderende maatschappij moeten we als brouwerij ook de evolutie rond verantwoord alcoholverbruik volgen.

Ideaal bier voor bepaalde momenten
Terwijl de grote reuzen nu op de proppen komen met nieuwe processen voor 0,0 bieren en heel wat brouwerijen de hop-hype misbruiken om hun brouwsels te maskeren, hebben wij het net anders aangepakt. Onze brouwers zijn er in geslaagd om een smaakvol blond bier van hoge gisting te brouwen met een alcoholvolume van slechts 3,7%. Dit deden ze geheel volgens de regels van het vak, inclusief hergisting op fles. Gouden Carolus UL.T.R.A. is zeer smaakvol en verfrissend, licht kruidig en met een droge afdronk. Ik kan mij inbeelden dat een liefhebber zijn Gouden Carolus Tripel niet meteen links zal laten staan, maar voor heel wat gelegenheden hebben we hiermee een ideaal bier voor handen.”