Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Eleven klaar voor volgende stap met crowdfunding 2.0

Geplaatst op woensdag 8 december 2021

Utrechtse speciaalbierbrouwer Eleven is sinds 2017 een gevestigde naam in de bierwereld. Vol passie en perfectie gaan fijnproevers Kevin en Loes uiteenlopende samenwerkingen aan om mooie bieren te creëren. Na een succesvolle crowdfunding in 2020, zijn de eerste stappen gezet om te groeien. Maar om Eleven verder te kunnen ontwikkelen, hebben de ondernemers hulp nodig. Daarom starten ze met een nieuwe crowdfunding.

Vorig jaar verliep de eerste crowdfunding van Eleven met veel succes. Binnen vijf weken werd 142% van het beoogde bedrag verzameld. Hiermee werd er geïnvesteerd in een proeflokaal, de opstart van een eigen bliklijn en een groter brouwhuis. Het proeflokaal is er en ook het brouwhuis is uitgebreid. Dit was enorme klus, maar er kan nu meer en efficiënter worden gebrouwen. Deze investeringen gingen ten koste van hun derde doel van de vorige crowdfunding: de aanschaf van een eigen afvuller. Daarnaast zijn er nog meer investeringen nodig om verder te groeien.

Crowdfunding 2.0
Ondanks een spannende tijd door de pandemie, bleef het klantenbestand van Eleven groeien. De brouwerij heeft zelfs de jaaromzet weten te verdubbelen; iets waar de ondernemers achter Eleven enorm trots op zijn. Waarom dan een nieuwe crowdfunding? Mede-eigenaar Loes van Impelen: “De vorige crowdfunding hebben we als heel positief ervaren. We zijn heel dankbaar voor alle investeerders en iedereen die ons geholpen heeft. We hebben een fijne community om ons heen verzameld waar we veel contact mee houden. Door het vertrouwen van deze mensen konden we met veel liefde en aandacht werken aan de groei van ons bedrijf. Maar om écht te kunnen vliegen, zijn er extra investeringen nodig. Daarom zijn we met een nieuwe crowdfunding gestart.”

Afvuller, centrifuge en barrels
Eleven hoopt met de crowdfunding voldoende investeringen op te halen om nieuwe brouwonderdelen aan te schaffen: een afvuller, centrifuge en barrels. Momenteel worden de blikken bier met een gehuurde machine gevuld. Een eigen afvuller zou veel opleveren: een goede machine vult bijvoorbeeld zo’n 45 blikken per minuut. Met een centrifuge wordt het bezinksel van het bier gesepareerd. Op deze manier wordt net dat beetje extra bier uit de tank gehaald, als deze bijna leeg is. Dat levert per tank zo’n 20% meer bier op. En de barrels? Dat is al lang een grote droom van Kevin en Loes. Een barrel aged-bier maken, vraagt geduld, want wat er nu gebrouwen wordt, is in het najaar van 2022 pas klaar. Barrels, oude eikenhouten vaten waar bijvoorbeeld sherry of whiskey in zat, geven het bier extra smaak en een bijzonder stevig aroma. Hiermee kan Eleven exclusieve bieren ontwikkelen, waarmee de brouwerij zich verder kan onderscheiden.

Financiën
Brouwerij Eleven hoopt met deze crowdfunding €295.500 aan investeringen op te halen. Investeerders ontvangen een rendement van 4,5% per jaar bij een looptijd van vijf jaar en fijne – al dan niet gebrouwen – extra’s. Naast investeren, kunnen er ook cadeaubonnen (ter waarde van €50 t/m €250) gekocht worden. De crowdfunding van Eleven is nu van start. Wil je meebouwen aan dit toekomstverhaal? Kijk voor meer informatie hier: https://www.brouwerijeleven.com/crowdfunding/

Over Brouwerij Eleven
Brouwerij Eleven is een speciaalbierbrouwer uit Utrecht met een missie: een community opbouwen om samen te genieten van lekkere bieren. Het is een initiatief van twee gepassioneerde fijnproevers, Loes en Kevin. Het getal 11 duidt op twee losse enen: twee eenheden die samen zoveel meer zijn dan alleen. Samen een uitdaging aangaan. Samen avonturen beleven terwijl nieuwe verhalen zich ontwikkelen. Elk verhaal is anders, elk biertje is anders.