Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Eleven en Brouwerij ’t IJ brouwen samen een zomerbier

Geplaatst op maandag 5 juli 2021

De afgelopen maand brouwden Brouwerij Eleven uit Utrecht en de Amsterdamse Brouwerij ’t IJ samen een Fruited Wheat Ale (5,6%). De Fruited Wheat Ale is een heerlijk, fris zomerbier. Door de tarwe in combinatie met verse frambozen, bloedsinaasappel en citroen zit het bier vol smaak. Fris en zacht, maar niet te zoet. Vanaf week 27 kun je ‘Lovebirds’ proeven bij verschillende horecazaken.

Lovebirds
De naam van het bier is onder andere een verwijzing naar de new-found love tussen de brouwerijen uit Utrecht en Amsterdam. Loes van Impelen (Brouwerij Eleven) vertelt: “Door deze samenwerking is er natuurlijk liefde tussen onze brouwerijen ontstaan. Toen Louis van Brouwerij ’t IJ zijn dwergpapegaai Tweety noodgedwongen mee had naar een meeting, legden wij ons ei onder toeziend oog van de dwergpapegaai. Of, zoals ze die in het Engels noemen: een Lovebird!”

Samenwerking
De collab kwam tot stand vanuit de kant van Brouwerij ’t IJ. “We zoeken graag de samenwerking op met andere brouwerijen. Om te leren van anderen, ideeën uit te wisselen en vooral ook om veel plezier te maken. We wilden graag iets met een Utrechtse brouwerij doen en Brouwerij Eleven voelde voor ons hierin als een schot in de roos. Een eigenzinnige brouwerij met mooie bieren en de zeer gepassioneerde eigenaren Loes en Kevin”, aldus Louis Croonen, brandmanager van Brouwerij ’t IJ. Donderdag 8 juli, tussen 15 en 18 uur, wordt Lovebirds feestelijk gelanceerd bij Op Zuid aan de Needlandiakade 2B in Utrecht. Beide brouwerijen zijn hier aanwezig om te proosten met het nieuwe bier.