Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij & Distilleerderij Wilderen wint prijzen en verovert wereld

Geplaatst op vrijdag 27 mei 2022

Terwijl België kreunde onder de droogte regende het in Wilderen… medailles. De bieren en spirits van Brouwerij & Distilleerderij Wilderen ontvingen onlangs niet minder dan zeven internationale bekroningen uit Engeland, Frankrijk en Duitsland. Dit gebeurde bij de European Beer Star, het Concours International Lyon en de European Beer Challenge. Ondertussen exporteert Wilderen meer dan 60% van hun brouwsels en distillaten naar vele plekken in de wereld.

Zeven medailles op rij

In het bierverliefde Duitse München organiseert men sinds jaar en de dag de European Beer Star-competitie. Meer dan 100 juryleden bekroonden Wilderen Goud, het goudkleurige bier van hoge gisting met een gouden medaille.

In het Franse Lyon werden op het Concours International meer dan 10.000 wijnen, bieren en spirits uit de hele wereld blind geproefd. Wilderen scoorde drie keer goud met zijn Double You Gin, gemaakt met 21 plantaardige en regionale kruiden, de Cuvée Clarisse, het robijnrode degustatiebier uit Wilderen en de Cuvée Clarisse, Whisky infused met de Wild Weasel Whisky uit Wilderen.

Op de belangrijkste Europese bierwedstrijd die toegankelijk is voor bieren uit de hele wereld, de European Beer Challenge in Londen, scoorden Tripel Kanunnik, het 4-granenbier van hoge gisting en Cuvée Clarisse een gouden medaille. Cuvée Clarisse Whisky infused behaalde een zilveren plak.

“Onze met liefde gemaakte en gesmaakte brouwsels en spirits veroveren stilaan maar zeker de wereld”, stellen eigenaars Mike Janssen en Roniek Van Bree. “Op dit ogenblik vindt meer dan 60% van onze producten zijn weg naar het buitenland. Zelfs in Nepal en Aruba is men wild van Wilderen.”

“Uiteraard zijn wij ontzettend trots op deze internationale prijzen”, stellen commercieel directeur Olivier Van Den Bogaert en brouwmeester Roland Vanderlinden. “Het sterkt ons in onze overtuiging dat onze authentieke kwaliteitsproducten niet alleen in België gesmaakt worden.”

Wilderen in de wereld

“Tien jaar geleden openden we de brouwerijpoorten in Wilderen. We mochten in de loop der jaren al honderdduizenden enthousiaste bezoekers verwelkomen. Maar we blijven gezond ambitieus. Het is onze droom om het pittoreske Wilderen via onze producten op de wereldkaart te zetten. Ondertussen exporteren we meer dan 60% van onze brouwsels en distillaten. Uiteraard in eerste instantie naar Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar ook in Aruba lust men ons bier en Nepal is gek op onze gin. Ook vanuit Denemarken, Bulgarije, Australië, Frans Polynesië en Taiwan mochten we al meerdere bestellingen noteren. Natuurlijk helpen de internationale erkenningen uit Lyon, Londen en München enorm om onze kwaliteitsproducten internationaal te promoten. We breiden het gamma ook steeds verder uit. Onze Ocus gin, 100% biologisch en 0% suiker, die we realiseerden in samenwerking met de wereldbefaamde DJ Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies, is daar een goed voorbeeld van. Over de hele wereld voor elks wat Wil(d)s, daar gaan we voor…”