Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Dilewyns brengt nieuw assortiment bieren uit

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2023

Brouwerij Dilewyns, bekend van haar Vicarisbieren, lanceert een nieuw gamma. De ‘Creatives by Vicaris’ is een reeks vernieuwende en originele bieren, verkrijgbaar op blikjes van 33cl en van ‘t vat. De brouwerij zal naast de bestaande Vicarisbieren (de ‘Classics’) tijdelijke bieren uitbrengen die de mensen zullen verrassen, vaak seizoensgebonden. Het eerste bier uit de nieuwe serie is de Red Punch, een bijzonder fruitbier. Naast het gebruik van 300 ml per L puur sap van de zure kers werd het bier ook verrijkt met sap van de blauwe honingbes.

De ‘Creatives by Vicaris’ zijn bieren met een degelijke Vicaris-kwaliteit maar specialer, origineler en gedurfder qua smaak. Bovendien zullen alle bieren uit dit ‘Creatives’ gamma glutenvrij en vegan zijn.

Red Punch

Deze Red Punch is een bijzonder fruitbier! Naast het gebruik van 300 ml per L puur sap van de zure kers werd het bier ook verrijkt met sap van de blauwe honingbes. Een nobele onbekende, want deze bes wordt superfruit genoemd dankzij haar hoog gehalte aan vitaminen en antioxidanten. Met haar donkerrode kleur en lichtroze schuim is dit het perfecte bier om van te genieten tijdens de gezellige zomeravonden. Het is een bier met lichtzoete aanzet, friszure afdronk en de krachtige aroma’s van rood fruit. Dankzij haar lage alcoholgehalte van 3,5 Vol.% Alc. kan je zonder schuldgevoel genieten van een extra rondje. Met dit bier legt Dilewyns de focus op de natuurlijke oorsprong, een uitmuntende kwaliteit en het beste wat het fruit en bier gecombineerd kan bieden.

Want extra punch?

Dit fluweelrode zomerbier is op zijn best bij toevoeging van gedehydrateerde vruchten. Een heerlijk schijfje sinaasappel en pompelmoes zorgen voor een compleet nieuwe beleving in je glas. Laat het bier en de vruchten samen infuseren en geniet van deze unieke punch. Ontdek zelf hoe elke slok een verrassing wordt.

Gedehydrateerde vruchten

Door een speciale conserveringsmethode wordt het vocht uit de vrucht onttrokken, maar blijft alle smaak aanwezig. Van zodra het fruit opnieuw in contact komt met vocht geven ze al hun smaken opnieuw vrij, wat zich perfect leent tot het infuseren met bier.