Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij De Prael opent deuren in Den Haag

Geplaatst op woensdag 11 april 2018

Met gepaste trots maakt De Prael bekend dat, in navolging op het succes in Amsterdam, nu ook de deuren worden geopend aan het Esperantoplein in de hofstad Den Haag. Dit betekent meer mensen aan het werk en meer bier.

Sociaal
De Prael is een sociale onderneming die staat voor meer dan alleen bier. De brouwerij is in 2001 opgericht door Arno en Fer omdat de huidige arbeidsmarkt niet inclusief is. Hij is niet in staat om mensen toe te laten treden die vanwege psychische problematiek of andere redenen niet aan de bak komen. De Prael vindt dat iedereen wél mee moet kunnen doen. Heerlijk troebel bier is volgens hen het middel om zoveel mogelijk sociaal-maatschappelijke impact te maken.

Het land in
Den Haag is de derde locatie waar 120 mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. Later dit jaar staat ook Groningen in de planning om te openen. In het oude magazijn van de gasfabriek aan het Esperantoplein 20 komen mens en bier samen. Medeoprichter Arno Kooy: ‘Met De Prael Den Haag willen wij een levendige en sociale plek creëren in het Energiekwartier’. De opening vindt plaats op 13 april tussen 17:00 en 19:00 uur en wordt verricht door wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).