Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij De Prael gaat naar Groningen

Geplaatst op donderdag 27 september 2018

Met gepaste trots maakt De Prael bekend dat, na de succesvolle uitbreiding in Amsterdam en Den Haag, nu ook de deuren worden geopend aan het Boterdiep in Groningen. Dit betekent nog meer mensen aan het werk en meer bier.

Werkplekken
Brouwerij De Prael werd door Arno en Fer opgericht in 2001 voor mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt steeds buiten de boot vallen. De Prael vindt namelijk dat iedereen een kans verdient. De Prael is niet zomaar een brouwerij, maar een brouwerij met een missie. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. En gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten.

Het land in
Groningen is de vierde locatie waar mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. De Prael Groningen werkt samen met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk
worden begeleid. De Prael en WerkPro delen het geloof in een arbeidsmarkt voor iedereen. Dat WerkPro ruime ervaring heeft in de horeca, maakt de samenwerking extra kansrijk. Medeoprichter Arno Kooy: ‘Met De Prael Groningen willen wij een levendige en sociale plek creëren”. En meer. Elke 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek.