Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij de Prael en Lindenhoff bundelen krachten met exclusieve Farmhouse Ale

Geplaatst op dinsdag 3 augustus 2021

Bierliefhebbers hebben geluk deze zomer: vanaf begin augustus is de Lindenhoff Farmhouse Ale weer beschikbaar. De stoere en frisse Farmhouse Ale is gebrouwen met de enige echte Sorrento-citroenen die groeien in de zilte zeelucht van Campanië. De Lindenhoff Farmhouse Ale is een speciale samenwerking tussen Lindenhoff en Brouwerij de Prael in Amsterdam, waar al jaren op ambachtelijke wijze een bijzonder assortiment aan bieren wordt gebrouwen. 

De sappige Sorrento-citroen, die de smaaksensatie van deze Farmhouse Ale uniek maakt, groeit in de Zuid-Italiaanse zeelucht. Dit geeft het bier een fris karakter en maakt hem goed doordrinkbaar. Daarnaast zorgen de hop- en moutkeuze voor een verse hooigeur en een aards karakter. Na de eerste slokken beland je in gedachten in de zon op de Lindenhoff boerderij. Fer Kok, brouwer bij Brouwerij de Prael Houthavens: “We zijn heel trots om samen met Lindenhoff deze Farmhouse Ale te introduceren. De Sorrento-citroen van de Lindenhoff maakt ‘m ook echt af. Je denkt eerst; wat proef ik? De citroen maakt het fris, maar is subtiel aanwezig.” Naast bierbrouwer, is Kok ook begeleider bij De Prael. Deze sociale onderneming werkt graag samen met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Iedereen krijgt waardering voor z’n werk en het is fantastisch om samen aan een mooi product te werken. Er is aandacht voor de beste ingrediënten én voor mensen!”

Tip voor bij de borrel

Een borrel is echt compleet als er naast een fris bier ook veel lekkers te eten op tafel staat. Lindenhoff gaat altijd voor de beste smaak: vlees van authentieke rassen, rauwmelkse kazen, fruit uit het seizoen en groenten uit volle grond. De Farmhouse Ale is verrukkelijk te combineren met de Lindenhoff Vis Borrel Box en met de authentieke huisgerookte ossenworst, twee jaar gerijpte Goudse boeren-oplegkaas en heerlijke hooiberg-ham. De Lindenhoff Farmhouse Ale is online te bestellen voor € 2,45 per fles.