Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij de Natte Gijt stopt: Op met de Gijt

Geplaatst op zondag 9 oktober 2022

Het is ongeveer elf jaar geleden dat Brouwerij De Natte Gijt vol trots hun ‘Hop met de Gijt’ presenteerde. Wat er tussen toen en nu is gebeurd met de Natte Gijt en de bierwereld hadden zij nooit verwacht. Maar aan al het moois komt een einde, ook voor de Natte Gijt: zij gaan stoppen. Het avontuur is als een raket vertrokken en ze hebben heel veel passievolle mensen leren kennen, die allemaal net als zij, gek waren van bier. De samenwerking met collega-brouwers, distributeurs, slijters en horeca is uitgegroeid tot iets moois waar vooral veel mensen iedere dag veel plezier aan beleven: mooie speciale bieren drinken.

Maar zoals we weten zegt het cliché, aan al het moois komt een einde. En dit is nu ook het geval voor de Natte Gijt: zij gaan stoppen. “In de laatste jaren is de zoektocht naar wat ons drive en energie geeft vaker aan de orde geweest. Helaas door corona en persoonlijke omstandigheden is deze drive verder zoekgeraakt en is het besluit gevallen om er een punt achter te zetten, het is ‘Op met de Gijt’”, aldus Rudt Nordhausen. “We vinden het jammer om te stoppen, maar het biedt uiteindelijk ook rust en ruimte om opnieuw te gaan kijken waar onze wegen naartoe leiden. Wij zijn super dankbaar voor alle mensen om ons heen, de vrijwilligers en wie dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de Natte Gijt. Zonder elkaar was Nederland niet zo’n mooi bierland als wat we nu zijn! En wij zijn trots dat we hier een kleine bijdragen aan hebben mogen leveren.”

Marc Nordhausen: “Ook gaan we de samenwerkingen missen zoals met onze collabs, Bloodshed Fest, The Hillbilly Moonshiners en LAM! Voor nu gaan we er nog even tegenaan en komt zeer binnenkort onze laatste DIPA er aan. Daarna hebben we nog een finale Hellegijt B.A. en komt ons sluitstuk met Hooglander (Uwe Hooggijt III). Nogmaals dank voor jullie support en laten we er nog enkele mooie laatste maanden van maken!”