Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij De Leckere en fortbrouwerij Duits & Lauret presenteren Bière Brut

Geplaatst op woensdag 11 december 2019

Woensdag 11 december jl. hebben Brouwerij De Leckere en fortbrouwerij Duits & Lauret hun collaboration, de heerlijke Bière Brut gepresenteerd. Dit evenement heeft plaats gevonden op Fort Everdingen, de thuisbasis van Duits & Lauret. De opening begon om 14.30, waarna rond 15.00 uur de eerste fles feestelijk is gesabreerd. Sabreren is een traditionele, enigszins ceremoniële manier om een champagnefles open te maken.

Het zal u niet ontgaan zijn dat er een ware bierrevolutie plaats vindt in Nederland. Enkele jaren geleden dronken wij hoofdzakelijk pils, wit en blond en af en toe een speciaal Belgisch biertje. Inmiddels worden tal van buitenlandse, oude en vooral ook nieuwe bierstijlen ontwikkeld door de talloze nieuwe brouwerijen. Het uitbrengen van specials is dan ook een mooie manier om het groeiende leger bierliefhebbers kennis te laten maken met al het moois dat bier te bieden heeft.

Fortbrouwerij Duits & Lauret en brouwerij De Leckere zijn twee van deze inmiddels al weer wat oudere pioniers en grondleggers van deze revolutie in Nederland. Meesterbrouwer Marco Lauret en biersommelier Eric Odenwald wilden dit jaar als bevriende brouwers gezamenlijk een bier op de markt brengen dat past bij de maand december. Eén van de nog best onbekende bierstijlen is ‘champagnebier’, ook wel Bière Brut geheten. Marco Lauret: “Het eindproduct is een heerlijk mooi bier geworden waar wij erg trots op zijn.” Eric Odenwald: “Dit is denk ik wel (één van) de meest bijzondere en leckerste bieren die wij hebben geproduceerd.”