Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij De Leckere en Duits&Lauret presenteren: ‘Black Emperor’ bier

Geplaatst op vrijdag 18 december 2020

Brouwerij De Leckere en brouwerij Duits&Lauret presenteren samen een nieuw bier voor de wintermaanden: ‘Black Emperor’, een nieuw soort Schwarz-bier. Dit is de tweede collaboration van de bevriende brouwers. Na het succes van vorig jaar wilden brouwers Marco Lauret en Eric Odenwald gezamenlijk een bier op de markt brengen dat past bij deze wintermaanden en nog nooit eerder gemaakt is. Het bier is na langdurige lagering op fles gegaan en enkele barrels zijn fort Everdingen ingerold voor decembervolgend jaar.

Het is een nieuw soort Schwarz. Oorspronkelijk is Schwarz een Duits ondergistend bier met donkere moutsoorten van 5,5 %. Maar de brouwerijen hebben er een Imperial Schwarz van gemaakt van 8,5 %. Met als resultaat een vernieuwend Schwarzbier vol donkere mout en een stevige alcoholboost. Met geuren van roggebrood, noten en vijgen en een frisse fruitige afdronk door de fijnste Duitse aromahoppen.

Eric Odenwald vertelt: “We spelen in op de bierrevolutie die momenteel plaatsvindt in Nederland. Jaarlijks worden er veel bierstijlen gelanceerd als special. Het uitbrengen van specials is dan ook een mooie manier om het groeiende leger bierliefhebbers kennis te laten maken met al het moois dat bier te bieden heeft. Marco en ik zijn beide wat oudere pioniers en grondleggers van deze revolutie in Nederland.”

“Het eindproduct is een heerlijk mooi bier geworden waar wij erg trots op zijn” – Marco Lauret, eigenaar en meesterbrouwer Duits&Lauret. “Dit is denk ik wel (één van) de meest bijzondere en leckerste bieren die wij ooit gebrouwen hebben” – Eric Odenwald, eigenaar en biersommelier van De Leckere.