Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij De Klep lanceert Blond Currybier

Geplaatst op vrijdag 8 december 2023

Brouwerij De Klep is altijd op zoek naar nieuwe smaken die binnen de brouwerij passen én regionaal zorgen voor verbinding. In samenwerking met Hela Thissen heeft de brouwerij nu een viergranen blond bier gebrouwen verrijkt met kruiden uit de Hela Kruiden Ketchup Curry. Het beste van twee werelden, het beste van Venlo, samen in één flesje.

“Het idee om samen een bier te brouwen ontstond al een tijdje geleden, we hebben verschillende testen gedaan met viergranen blond bier met de kruiden uit de curry van Hela. Dit bier heeft body en is zachter van smaak waardoor een kruidige touch zorgt voor wat meer pit”, aldus Roy Meijnen van Brouwerij De Klep. Dominic Thissen van Hela Thissen: “Na het proeven waren we erg verrast door de smaak en hebben we er voor gekozen nog in dit jaar te brouwen en te lanceren voor de feestdagen. We vinden het fantastisch dat we nu ook een lokaal gebrouwen bier aan ons assortiment smaakmakers kunnen toevoegen.”

Brouwerij De Klep staat bekend om het brouwen van doordrinkbare bieren, met respect voor biertraditie en -geschiedenis maar ook met één voet in de hedendaagse tijd. Mét een duidelijke link naar de regio op allerlei manieren. De brouwerij wil duurzaam maar ook regionaal brouwen qua ingrediënten. Sauzenmerk Hela, ook gevestigd in Venlo, wil met lef en smaak mensen samen laten genieten en hoe kan dat nou anders dan met een biertje en een lekkere snack met saus.

De Klep Spices Delight blond currybier is sinds 8 december verkrijgbaar bij Mout/Klep, Beej Benders, de Hela Shop en online op www.helashop.nl. Daarnaast zijn de bieren binnenkort ook verkrijgbaar via de groothandels en de website van Brouwerij De Klep. Laat je verrassen door een unieke smaakbeleving!