Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij De Gekroonde Merlet brouwt ‘allerlekkerste’ Zware Bockbier van Nederland

Geplaatst op donderdag 19 oktober 2023

Het Lekkerste Zware Bockbier van Nederland 2023 komt uit Heemstede, namelijk de Belvedère Bock van Brouwerij De Gekroonde Merlet. Op 14 oktober is de Belvedère Bock van de Heemsteedse Brouwerij De Gekroonde Merlet uitgeroepen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland 2023 in de categorie zwaar en ‘over all’. De uitslag van de verkiezing is een welkome erkenning voor de kleine brouwerij uit Heemstede. Initiatiefnemer en bierbrouwer Tom Westerveld was samen met zijn zakenpartner Arie Laarman aanwezig bij de uitslag. Hun brouwerij heeft vele grote namen achter zich gelaten.

“De echte passie voor het ambachtelijke bierbrouwen heeft tenslotte overwonnen!”, aldus Tom. “Ons zes-mouten bockbier kon vorig jaar al op veel positieve reacties rekenen maar dit is toch wel de kroon op ons werk. We waren uiteraard blij verrast met de uitslag die tot het eind aan toe zeer spannend was. Uiteindelijk konden wij weglopen met de 1e plaats in de categorie zwaar bockbier en kreeg ons bockbier van de 160 proevers de meeste punten toebedeeld van de 52 deelnemende bockbieren”.

Het bockbier is verkrijgbaar bij diverse supermarkten, slijterijen, speciaalzaken en cafés in de regio.

Uitbreiding assortiment & crowdfunding-campagne

Het plan is om in het komende jaar nog twee nieuwe bieren uit te brengen waarmee het assortiment tot vier speciaalbieren zal uitgroeien. Als ondersteuning bij deze plannen is de brouwerij een crowdfunding-campagne gestart via GoFundMe.