Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Breugem opent online coronaproof-kroeg

Geplaatst op dinsdag 2 februari 2021

Door de lockdown is de horeca volledig tot stilstand gekomen. De bruine kroeg heeft het zwaar. Niet de ideale tijd om een café te openen, toch is dit precies wat Brouwerij Breugem gaat doen. Vanaf 6 februari nodigt Breugem gasten uit in de online kroeg om wekelijkse events bij te wonen zoals bierproeverijen, Game Nights en muzikale avonden met DJ’s en (lokale) bands. Brouwerij Breugem’s Online Bar is een unieke online beleving en een perfecte tijdsbesteding tijdens deze donkere winteravonden.

De brouwerij heeft in de eerste weken van 2021 stappen gezet om in een bijzonder online platform een ‘kroeg’ in de richten. Dit platform maakt het mogelijk om met een persoonlijke avatar Breugem’s kroeg en bijbehorende ruimtes te verkennen. De kroeg is ingericht in de huisstijl van Breugem en is ontworpen in een 8-bit stijl die doet denken aan de nostalgische computerspellen van vroeger.

Met jouw avatar kun je je vrijuit bewegen in de online wereld en gemakkelijk (video)chatten met andere gasten van de online kroeg, door met jouw figuurtje naast ze te gaan staan. Zo kunnen gasten verschillende gesprekken voeren zonder van platform te wisselen en gezamenlijk of individueel deelnemen aan de online experience. Tevens is er een aparte ruimte die gebruikt kan worden voor het houden van bedrijfspresentaties. De kroeg leent zich perfect voor een bedrijfsborrel, maar ook voor een gezellig avondje uit met je vriendengroep of vereniging.

Biertasting

Voor de lancering van de online Bar heeft Brouwerij Breugem samen met drie andere Zaanse ondernemers (La Cordobesa, Le Cockelon en de Euforij) een compleet verzorgde online bierproeverij opgezet. De tastings zullen wekelijks plaatsvinden, onder begeleiding van een sommelier. De volledige experience duurt vier uur en is inclusief speciaalbieren van Brouwerij Breugem, bijpassende hapjes, een origineel Brouwerij Breugem bierglas, begeleiding van gediplomeerd sommelier, een bierquiz en toegang tot de online omgeving.

De complete proeverijbox kost € 29,50 en daarnaast is er een extra gevulde versie beschikbaar voor € 41,50. Naast de reguliere proeverij met borrelbox, biedt de brouwerij ook pakketten aan die op maat zijn gemaakt voor bedrijven, verenigingen of andere groepen. Ook kan voor grotere groepen de online omgeving naar wens aangepast worden en zijn er mogelijkheden voor een (private) VIP-room waarin je met je team kunt overleggen. Meer informatie is te vinden op de website.

Een online demo van het spel is beschikbaar op aanvraag via: hannes@brouwerijbreugem.nl