Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Boon vijfmaal in de prijzen op World Beer Awards 2021

Geplaatst op vrijdag 20 augustus 2021

20 augustus werden de winnaars van de eerste ronde van de World Beer Awards 2021 bekendgemaakt. Brouwerij Boon neemt meteen vijf medailles mee naar huis. Dat is één meer dan vorig jaar, want in de categorie ‘Lambic’ pakt de Faro Boon voor de allereerste keer een zilveren medaille. In de categorie ‘Geuze’ viel de Lembeekse lambiekbrouwerij maar liefst drie keer in de prijzen. De Oude Geuze Boon VAT 31 werd uitgeroepen tot ‘Country Winner’ en zowel de Geuze Boon Mariage Parfait als de Oude Geuze Boon Black Label 6 werden beide beloond met een zilveren plak. In de categorie ‘Framboise’ was het zilver voor de Framboise Boon.

“We zijn uitermate blij met deze resultaten. Sinds 2017 doen we mee aan de World Beer Awards. Bij elke editie behaalden onze Oude Geuzes ‘Belgium Gold’. Al vijf jaar op rij maken wij dus volgens deze wedstrijd de beste Oude Geuze”, aldus een glunderende Karel Boon. “Om te weten of de Oude Geuze Boon VAT 31 ook zal worden uitgeroepen tot ‘World’s Best Gueuze’, moeten we nog even geduld uitoefenen. Die resultaten worden namelijk pas op 9 september a.s. meegedeeld.”

In elk land en elke categorie en stijl wordt in de eerste ronde normaliter slechts één landwinnaar, goud, zilver en brons uitgereikt op basis van specifieke scores. Een winnend product moet met andere woorden een bepaalde drempel bereiken. Gebeurt dat niet, dan worden in sommige landen en categorieën geen landwinnaar aangeduid, maar worden alleen een zilveren of bronzen medaille uitgereikt. Als in een bepaald land, categorie en stijl een heel groot aantal bieren werden ingeschreven, worden meerdere medailles in overweging genomen. Alle ‘Country Winners’ komen vervolgens uit in een tweede ronde, waarin wordt uitgemaakt welk bier het beste is ter wereld in een bepaalde categorie en stijl. Het is geen geheim dat men in de Lembeekse brouwerij reikhalzend uitkijkt naar de awardsceremonie van 9 september.

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het familiebedrijf. Vorig jaar produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be