Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Boon behaalt voor de zesde maal op rij goud op World Beer Cup

Geplaatst op zondag 6 mei 2018

Brouwerij Boon uit het Vlaams-Brabantse Lembeek zorgde voor een nooit geziene stunt op de World Beer Cup 2018. De lambiekbrouwerij wist namelijk als enige ter wereld zesmaal op rij een gouden medaille binnen te rijven op ’s werelds meest prestigieuze bierwedstrijd. De Oude Geuze Boon VAT 108 werd bekroond met het goud in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’.

American Brewers Association
De winnaars werden gisteravond in Nashville (Tennessee, V.S.) bekendgemaakt. Maar liefst 8234 bieren van 2515 brouwerijen uit 66 landen namen deel aan de World Beer Cup 2018. De World Beer Cup is de belangrijkste biercompetitie ter wereld en wordt om de twee jaar georganiseerd door de American Brewers Association. Alle bieren worden ‘blind’ geproefd. Pas achteraf krijgen de juryleden te horen welke bieren gewonnen hebben.

De Olympische Spelen van de bierwereld
“Zesmaal op rij goud. Wie had dat kunnen denken? Het wordt elke editie moeilijker, want het aantal ingeschreven bieren neemt alsmaar toe. Op 10 jaar tijd is het aantal deelnemers verdrievoudigd. We zijn dan ook zeer fier op deze prestatie, want het blijft belangrijk om steeds topkwaliteit te maken om tussen het groot aantal bieren van vandaag als topreferentie te blijven gelden”, aldus Frank Boon. “Onze brouwerij neemt niet aan alle bierwedstrijden deel. Er zijn tal van concours, maar wij beperken ons tot een paar wedstrijden waaronder de World Beer Cup, omdat deze zowat beschouwd wordt als de Olympische Spelen van de bierwereld.”