Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Boon behaalt twee medailles op European Beer Star

Geplaatst op woensdag 10 november 2021

De European Beer Star wordt georganiseerd sinds 2004 en is inmiddels uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste bierconcours. Onlangs werden in München de winnaars bekendgemaakt van de editie 2021. Geuze Boon Mariage Parfait won het goud in de categorie ‘Belgian-style Lambic & Geuze’ en Framboise Boon sleepte het zilver in de wacht bij de fruitbieren.

“Per categorie mag van elke brouwerij maximum één bier meedoen. We stuurden in totaal twee bieren in: Geuze Boon Mariage Parfait en Framboise Boon. Het doet dan ook zeer veel plezier dat beide bieren in de prijzen vielen”, zei Karel Boon na afloop van de awardceremonie. “Wanneer we aan een bierconcours deelnemen, vallen we met onze geuzes steevast in de prijzen. Telkens opnieuw wordt de kwaliteit ervan bevestigd. Naast het goud voor onze Geuze Mariage Parfait, zijn we bijzonder blij met de zilveren medaille voor onze Framboise. Wereldwijd zijn er tal van fruitbieren. Geen wonder dat deze categorie één van de felst bevochten is van het concours. Daar zilver behalen blijft hoe dan ook een hele mooie prestatie.” Geuze Boon Mariage Parfait en Framboise Boon vielen dit jaar al eerder in de prijzen. Op de World Beer Awards 2021 wonnen beide bieren een zilveren medaille.

Over Brouwerij Boon
Frank Boon zette zijn eerste stappen in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de pioniers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart zette. Intussen namen zijn zonen Jos (33) en Karel (27) de fakkel van hem over. Vorig jaar produceerde het Lembeekse familiebedrijf ruim 20.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.