Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwerij Bavaria opent deuren voor familie van medewerkers

Geplaatst op maandag 18 november 2019

Op 16 en 17 november jl. openden in Lieshout de deuren van brouwerij Bavaria voor een bijzonder publiek. Voor een bedrijf waar de familiebanden door de gehele organisatie voelbaar zijn, was het 300-jarige jubileum het uitgelezen moment om haar werknemers de kans te geven om hun familieleden rond te leiden en hun werkplek te laten zien. Maar liefst 1.800 bezoekers werden meegenomen door de historie van 300 jaar brouwerij Bavaria en door hun eigen familielid rondgeleid op het brouwerijterrein, waar ze tussen de ketels konden lopen, het brouwproces uitgelegd kregen en konden zien hoe het proces van gerst tot fles in de mouterij en brouwerij verloopt.

De bezoekers hadden de keuze uit verschillende looproutes, waarbij onder andere de brouwerij, de bottelarij, het distributiecentrum, het warehouse en het hoofdkantoor aangedaan konden worden. Een bezoekje aan de eigen mouterij, een van de grootste van Europa, prikkelde de zintuigen van de bezoekers door de geur van het vermouten van het gerst en een uitzicht op de kiemkasten waar het gerst ontkiemt. Daarnaast bekeken ze met eigen ogen de automatische processen waarmee blikken op hoge snelheid worden gevuld in de bottelarij en vervolgens worden verpakt op pallets. Aan de jongste bezoekers was ook gedacht. Zij genoten zichtbaar van alle indrukken, vermaakten zich met het kratten stapelen en velen gingen op de foto met de oude Bavaria-truck. Thomas Swinkels, plantmanager van brouwerij Bavaria: “Dankzij onze medewerkers konden wij dit jaar ons 300-jarige bestaan vieren. Prachtig dus dat afgelopen weekend de medewerkers en hun families centraal stonden. Onze mensen konden met trots hun eigen werk laten zien aan hun naasten. Op dagen als deze voel ik nog sterker dan anders dat we een familiebrouwerij zijn!” Richard Migchels, transportplanner horeca: “Ik werk nu al 32 jaar voor brouwerij Bavaria. Erg leuk om mijn gezin te laten zien waar ik werk en om hen te vertellen over het brouwproces. Mijn kinderen waren onder de indruk van de bottelarij en waren niet weg te krijgen bij het VR-spel waar je Bavaria kratjes kon stapelen. Ook leuk dat ik als vrijwilliger een steentje kon bijdragen om deze dag voor mijn collega’s en hun families tot een succes te maken.”