Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brouwer nodigt alle Leidenaren uit voor proeverij

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018

Op donderdag 7 juni tussen 16.30 en 19.00 uur laat de Leidse brouwerij Van Slag drie bieren proeven in Stadscafé van der Werff. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij de biertest, waarin gezocht wordt naar ‘de smaak van Leiden’. De aanwezige Leidenaren krijgen proefglaasjes om de geur, kleur en smaak van de brouwsels te beoordelen. Door gebruik te maken van de feedback wil Van Slag heel Leiden betrekken bij de ontwikkeling van zijn bieren.

Horlogemaker en bierbrouwer
Van Slag is opgezet door horlogemaker en bierbrouwer Bart Verweij. De naam van zijn brouwerij is gekozen vanwege zijn passie voor uurwerktechniek. In dat vak draait het om precisie. Bart legt uit: “Als één onderdeel net verkeerd is afgesteld kan het hele horloge van slag raken. Bierbrouwen is ook een uiterst precies proces waarbij de ingrediënten als raderen in elkaar lijken te grijpen om tot een goed bier te komen. Ik heb mijn smaak en passie in mijn bieren verwerkt. Ik wil graag mooie bieren maken waar heel Leiden van kan genieten. En wie kan ik dan beter om hun mening vragen dan de Leidenaren zelf. Misschien ben ik al op de goede weg maar het kan ook zijn dat het bijvoorbeeld net wat fruitiger, voller, bitterder, zoeter, donkerder of lichter moet worden. Daarom nodig ik al mijn stadgenoten uit om samen met mij tot de beste smaak van Leiden te komen.”

De Tijd Drinkt
Thuis in zijn Leidse hofje brouwt hij wekelijks nieuwe bieren die in zijn omgeving steeds beter in de smaak vielen. Daarom bracht hij begin dit jaar zijn eerste bier op de markt: de Session IPA – De Tijd Drinkt. In Leidse horeca en drankwinkels is De Tijd Drinkt te verkrijgen, maar ook (ver) buiten de stadsgrenzen kun je deze Session IPA bestellen. Een tweede bier volgde en is inmiddels te koop bij alle Hoogvliet supermarkten: Blond bier – De Hoogste Tijd. De verkoop van zijn bieren komt ook het Ronald McDonald Huis Leiden ten goede. Van ieder verkocht bier gaat 10 cent naar het goede doel.