Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brons, zilver en goud voor Huyge

Geplaatst op woensdag 15 augustus 2018

Brouwerij Huyghe is een vaste deelnemer aan de gerenommeerde International Beer Challenge en won er in het verleden al tal van medailles. Ook de editie 2018 was een voltreffer: de Melse brouwer haalde er een bronzen, zilveren én gouden medaille voor respectievelijk Delirium Red, Delirium Tremens en Averbode abdijbier. Daarmee doet de brouwerij nét iets beter dan vorig jaar, toen er 2 medailles mee genomen werden. Dankzij de 3 nieuwe medailles komt Huyghe intussen al aan 12 gewonnen medailles dit jaar.

Strenge jury
Al wie een beetje thuis is in de bierwereld, weet dat de International Beer Challenge hoog aangeschreven staat. Dit ‘instituut’ bestaat al meer dan 20 jaar en de populariteit neemt jaar na jaar nog toe. Dit jaar moest de jury zich buigen over maar liefst 72 verschillende categorieën, waarin bijna 900 bieren uit meer dan 30 landen de revue passeerden. Wie hier wint, mag zich dus terecht een topper noemen, want de jury is bijzonder streng en het aantal concurrenten heel ruim.

Al 12 medailles in 2018
Dit jaar gaat Huyghe naar huis met 3 medailles, één meer dan vorig jaar. Delirium Red wint brons in de categorie Fruit Beer, ‘grote broer’ Delirium Tremens pakt de zilveren medaille in de categorie Tripel, en Averbode abdijbier schiet de hoofdvogel af in de categorie Belgian/Continental-Style Blonds. Hiermee staat de teller dit jaar al op 12 medailles voor Huyghe. Alain De Laet is echter een ambitieus man en zijn honger is dan ook nog niet gestild: “Vorig jaar viel onze brouwerij maar liefst 13 keer in de prijzen en het ziet er naar uit dat we dat record dit jaar gaan verbreken. Een nieuw record zou natuurlijk mooi mee genomen zijn, maar ik hoop toch vooral dat onze omzetcijfers records gaan breken. We zijn alvast goed op weg: vorig jaar lieten we een groei optekenen van 10,5% en voor de eerste 6 maanden van 2018 zitten we nu al op 15% groei.”