Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brew Monkey doneert schoon drinkwater per verkocht brouwpakket tijdens Dry January

Geplaatst op donderdag 30 december 2021

Brew Monkey, gespecialiseerd in de verkoop van bierbrouwpakketten voor de thuisbrouwer, doneert tijdens ‘Dry January’ per verkocht pakket maar liefst 5.000 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden in samenwerking met Made Blue Foundation. Met een Brew Monkey bierbrouwpakket brouw je thuis je eigen bier, gemiddeld zo’n 5 liter bier per pakket. Tijdens Dry January doneert Brew Monkey 1.000 x zoveel schoon drinkwater voor ieder verkocht pakket: 5 liter zelf gebrouwen bier zorgt dus voor 5.000 liter schoon drinkwater elders op aarde.

Schoon drinkwater en hygiëne voor iedereen
De beschikbaarheid van schoon water, veilig sanitair en goede hygiëne is een fundamenteel mensenrecht. Meer dan 785 miljoen mensen op de planeet hebben echter geen toegang tot schoon drinkwater. In de praktijk betekent dit dat vooral vrouwen en meisjes gemiddeld 6 kilometer per dag moeten lopen om schoon water te halen. Met minder tijd voor onderwijs, werk of zorg voor het gezin tot gevolg.

Sander de Jong, eigenaar van Brew Monkey: “Zonder schoon water geen lekker bier. In Nederland hoeven we niet stil te staan bij de luxe van drinkwater, maar dat is niet overal zo. Toen we ons verdiepten in de cijfers schrokken we zo enorm, dat we wisten dat we hier iets aan moesten veranderen. Met alle pakketten die afgelopen jaar in onze webshop verkocht zijn, kan 70.000 liter bier worden gebrouwen. Daar moeten we toch iets goeds tegenover kunnen stellen? Daarom grijpen we ‘Dry January’ aan voor de aftrap van het Brew Monkey Made Blue-partnerschap”.

5.000 liter
Met een Brew Monkey bierbrouwpakket brouw je thuis je eigen bier, gemiddeld zo’n 5 liter bier per pakket. Tijdens Dry January doneert Brew Monkey 1.000 x zoveel schoon drinkwater voor ieder verkocht pakket: 5 liter zelf gebrouwen bier zorgt voor 5.000 liter schoon drinkwater elders op aarde.  Machiel van Dooren, mede-oprichter van Made Blue Foundation: “Dat klinkt niet alleen indrukwekkend, dat is het ook. Het is bijvoorbeeld toereikend om vijf kinderen in een ontwikkelingsland een schooljaar lang te voorzien van toegang tot water en hygiëne. En omdat vervuild oppervlaktewater niet meer hoeft te worden gekookt boven open vuur, zorgt 5.000 liter schoon drinkwater ook voor een besparing van 35 kilo CO2 en hoeft een boom niet meer te worden gebruikt als brandstof. Goed voor mens en milieu dus!”