Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Brand lanceert roze Pinkpop-bier: witbier gebrouwen met frambozen

Geplaatst op dinsdag 18 juni 2024

Pinkpop, het oudste en grootste muziekfestival van Nederland, staat weer voor de deur. Speciaal voor deze 53e editie introduceert Brand een limited edition Pinkpop witbier, gebrouwen in de microbrouwerij in Wijlre, met frambozen en gedryhopt met Citrahop. De frisse smaak, roze kleur en alcoholpercentage van 4,5 % maken dit bier perfect om tijdens een zonnige Pinkpop-dag met je vrienden mee te proosten.

Na het succes van het eerste Pinkpop-bier in 2023 (de NEIPA) en de introductie van Paaspop Blond, komt Brand nu met nóg een perfecte festivaldorstlesser. Nils Reichhardt, meesterbrouwer van Brand: “Het is een licht fris bier, met in de fruitige geur en smaak een vleugje framboos. De aangename bitterheid in combinatie met het licht zurige van de frambozen brengt de smaak mooi in balans.” Festivalmanager Niek Murray van Pinkpop beaamt dat: “We zijn trots dat we met onze Limburgse vrienden van Brand dit speciaal voor ons festival gebrouwen bier kunnen serveren tijdens onze 53e editie. Toepasselijk in Pinkpop-roze en perfect passend bij de ongedwongen sfeer die we tijdens het festival zo koesteren.” Nils van Brand sluit zich hierbij aan: “Als Limburgse brouwerij zijn we enorm trots op de samenwerking met Pinkpop. De sterke verbinding met de Limburgse identiteit van zowel Brand als Pinkpop komt met het Pinkpop bier perfect samen.”

‘t Kelderke on Tour
Naast het speciale Pinkpop-bier, is er op Pinkpop ook een wel heel speciale Brand-bar te vinden. In deze bar zijn namelijk details van Brand’s bekende brouwerijkelder ‘‘t Kelderke’, die zich onder de brouwerij in Wijlre bevindt, nagemaakt en verwerkt. De ruimte werd in 1937 gemaakt voor het ontvangen van gasten en is ontworpen in kerkse stijl met wandschilderingen en glas-in-loodramen. Deze authentieke stijl is doorvertaald naar de ‘‘t Kelderke on Tour-bar’, waarmee de échte Brand bier- en brouwerijbeleving voor het eerst ook op een festival te ervaren is. En uiteraard zijn diverse Brand-speciaalbieren er (op de tap) verkrijgbaar. 

Beschikbaarheid
Het Pinkpop-roze witbier wordt tijdens Pinkpop 2024 aan het festivalpubliek gepresenteerd en is daarna uitsluitend verkrijgbaar in het proeflokaal van Brand in Wijlre.