Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Black Beer Sauce van Hans Worst nu verkrijgbaar in handzame fles

Geplaatst op dinsdag 5 november 2019

Hans Worst, de ongekroonde hotdogkoning van Rotterdam, staat niet alleen bekend om zijn overheerlijke broodjes worst, maar ook om de manier waarop hij deze op culinaire wijze aankleedt. Hierdoor ontstaan de meest uiteenlopende smaakbommen die een zinnenprikkelend festijn voor de smaakpapillen veroorzaken. Een vast onderdeel van deze creaties is de Black Beer Sauce. Voor de liefhebbers van deze saus is er nu goed nieuws, want deze is vanaf heden verkrijgbaar in een handzame fles.

Oorspronkelijk was de Black Beer Sauce bedoeld als saus bij de RotDog, de befaamde hotdog die Hans Worst speciaal voor Rotterdam bedacht heeft. Voor wie nog niet weet wat een RotDog is leggen we het nog een keer uit. Men neme een hotdogbroodje met worst, voege hier kaas aan toe, en omwikkele deze met spek, alvorens het geheel op de bakplaat te deponeren. De toevoeging van de zoete, hartige, pittige Black Beer Sauce maakt het geheel af.

Smullen maar!

Het duurde niet lang voordat Hans die graag met smaken experimenteert, erachter kwam dat de Black Beer Sauce tevens op andere culinaire fronten ingezet kan worden. Deze zwarte biersaus blijkt ook heel lekker te zijn bij hartig eten of snacks als spekpannenkoeken, frikandellen, tosti’s, oude kaas en gegrild buikspek. Bovendien leent deze saus zich uitstekend als marinade bij de barbecue. Na een uitgebreid proefproces waarbij de meest uiteenlopende biersoorten gebruikt werden, kwam Hans uiteindelijk bij Brouwerij Noordt terecht die hem voorziet van hun 7 Hops Double Pale Ale. De biersaus kreeg door de zeven hopsoorten in het bier tonen van tropisch fruit, wat een zeer verfrissende werking heeft. Een ander ingrediënt van de Black Beer Sauce is de Carolina Reaper, een van de meest hete pepers op deze aardkloot die Hans ontdekte toen hij op zoek was naar een verschrikkelijk hete peper voor zijn Hans Worst Pepper Challenge in 2015. Het spreekt voor zich dat deze peper het pittige gedeelte van de saus voor zijn rekening neemt, maar niet zo erg dat de tranen in je ogen schieten.

De saus is voorlopig exclusief verkrijgbaar bij de kraam van Hans Worst onder aan de trappen van de Beurs op het Beursplein te Rotterdam, bij Brouwerij Noordt aan de Zaagmolenkade 46 te Rotterdam, bij Sluijter en Meijer op de Witte de Withstraat 49a te Rotterdam en via de website www.blackbeersauce.com.