Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Birra Moretti haalt met nieuwe commercial de Italiaanse zomer naar Nederland

Geplaatst op vrijdag 16 juni 2023

Het kwik stijgt en de zomer lijkt al in volle gang, wat Nederlanders doet snakken naar zwoele zomeravonden in de buitenlucht. Naar lange tafels met familie en vrienden, waar het draait om lekker eten en goed gezelschap. En daar hoort natuurlijk een heerlijk verfrissend bier bij. De nieuwe favoriet? Birra Moretti Sale di Mare. Eerder dit jaar introduceerde Birra Moretti dit ongefilterde bier met 5,5% alcohol, dat lichttroebel is en verrijkt met een vleugje Italiaans zeezout. De nieuwste commercial van Birra Moretti vangt dit gevoel op sfeervolle wijze en verwelkomt Sale di Mare met open armen.

Deze combinatie zorgt voor een bier dat vol en verfrissend van smaak is. Met deze introductie kunnen nog meer Nederlanders in goed gezelschap genieten van het Italiaanse ‘La Dolce Vita’. Italianen staan bekend om hun uitgesproken gewoontes en rituelen binnen de Italiaanse keuken. Het Italiaanse kwaliteitsbier Birra Moretti wordt daarom nog steeds gebrouwen op vrijwel dezelfde manier als oprichter Luigi Moretti het in 1859 bedacht heeft. De nieuwe commercial van Birra Moretti laat zien hoe nieuwkomer Sale di Mare haar intrede maakt in de Italiaanse gemeenschap. Het nieuwe bier reist in een krat vol Sale di Mare op een Italiaanse Vespa door het idyllische Italiaanse landschap, op weg naar de grootste criticus van het dorp. Onderweg leren we steeds meer over de kwaliteiten van het nieuwe bier. Wanneer Sale di Mare eindelijk kan worden ingeschonken door de barman van het dorpje, houdt iedereen zijn adem in. De commercial eindigt met een tevreden ‘perfect!’, wanneer de barman van het dorpje het bier goedkeurt. Iedereen kan weer opgelucht ademhalen.

“Birra Moretti staat voor goed eten, goed bier en goed gezelschap. Dit staat centraal in de leefstijl waar Italianen zo beroemd om zijn. Zij ademen ‘La dolce vita’. Al decennialang genieten ze van heerlijk lang tafelen, omringd door geliefden en ambachtelijk kwaliteitsbier. Dit begint natuurlijk al tijdens de aperitivo. De komst van Sale di Mare sluit hier naadloos op aan,” vertelt Nannette de Koning, Senior Brand Manager Birra Moretti. “Hopelijk geniet iedereen deze zomer nog meer van het authentieke Italiaanse leven, met een Sale di Mare in de hand. Una festa Italiana!”

Over Sale di Mare 
Birra Moretti Sale di Mare is een ongefilterd en lichttroebel kwaliteitsbier, met 5,5% alcohol en verrijkt met een vleugje zeezout. Het bier is toegankelijk, vol en verfrissend van smaak. Het is zeer geschikt voor een aperitivo-moment en sluit naadloos aan bij de Italiaanse keuken. Het past zowel bij het diner als bij kleinere hapjes, zoals olijven, arancini en oesters. Sale di Mare is het derde bier binnen het portfolio van Birra Moretti, naast l’Autentica en Birra Moretti Zero. Birra Moretti Sale di Mare bevat een alcoholpercentage van 5,5% en is beschikbaar in het pilsschap in 6-pack fles & blik. En in de horeca op de tap en in fles.

Bekijk de commercial van Birra Moretti Sale di Mare.