Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bird Wilhelmus: Orange IPA met een koninklijk tintje

Geplaatst op dinsdag 29 maart 2022

De Oranjekoorts raast eind april weer door het land en daar speelt Bird Brewery op in met hun nieuwste bier Wilhelmus. Een frisse, fruitige Orange IPA van 6% met tonen van sinaasappel. De Elixer-hop zorgt verder voor subtiele bitters en tropische aroma’s. Een heerlijke doordrinker dus.

Oranjefeest

“We brouwen dit jaar een aantal bieren rondom feestdagen, waarbij Wilhelmus natuurlijk speciaal is gebrouwen voor Koningsdag. Het bier is op blik afgevuld, heerlijk doordrinkbaar en helemaal in de sfeer van onze Wilhelmus”, vertelt medeoprichter Ralph van Bemmel. “De kans is trouwens groot dat je op Koningsdag ook een echte huismus spot, de vogel is een graag geziene gast in de binnenstad en je ziet hem vaak in de buurt van mensen.”

Hollands Hophuis

“De Orange IPA is gebrouwen met de Elixer-hop van Hollands Hophuis”, vertelt brouwer en oprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Hollands Hophuis levert hop van Europese hopvelden, waaronder dus deze Elixer-hop. Het geeft Wilhemus een verfrissende smaak en tropische aroma’s.”  

Over Bird Brewery

Bird Brewery is de laatste jaren uitgegroeid tot bekende naam. Met hun vele prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur weten ze impact te maken binnen de bierwereld. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen meer dan 96.000 bomen en doneerde 2,7 miljoen liter drinkwater.