Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bird Brewery start crow(d)funding proeflokaal Diemerbos

Geplaatst op zaterdag 6 oktober 2018

Bird Brewery lanceert vandaag zijn crowdfunding voor proeflokaal House of Bird. Hun droom? Een plek midden in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, duurzaam eten, bijzondere activiteiten en natuurlijk speciaalbier. De campagne maakt een vliegende start: er is door tientallen crowdfunders al ruim € 100.000,- geïnvesteerd. In de aankomende drie maanden hoopt de brouwerij het minimale streefbedrag van € 500.000,- op te halen om de bouw van het proeflokaal te bekostigen.

House of Bird
De afgelopen twee jaar groeiden Bird Brewery uit tot één van Nederlands meest succesvolle microbrouwerijen. Nu willen initiatiefnemers Rik en Ralph hun droom waarmaken: een eigen proeflokaal midden in de natuur. “House of Bird wordt voor iedereen. Bierliefhebbers, gezinnen en natuurliefhebbers. Iedereen voelt zich hier straks thuis. Natuurlijk krijgen onze bieren een mooie plaats, maar je kunt ook binnenlopen voor een kop koffie of heerlijke maaltijd”, vertelt Rik. “Daarnaast gaan we hier onze testbatches brouwen. Op die manier kunnen mensen kennis maken met het brouwproces. Dat wordt mijn favoriete plek.”

Samenwerking met Staatsbosbeheer
“Waar wij ook heel enthousiast over zijn is de plek. Het Diermerbos biedt alle ruimte voor activiteiten als vogelkijkexcursies, speurtochten, bosspellen en een blotevoetenpad. Hierin werken we samen met onder meer Staatsbosbeheer. Ik kan niet wachten tot ik mijn laarzen aan kan trekken en samen met de boswachter het bos in kan. Dat is toch helemaal te gek?”, aldus Ralph.

Crow(d)funding
De brouwers zijn intussen druk bezig met alle voorbereidingen. Samen met architectenbureaus Felsch en Broeren hebben zijn hun ideeën uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Om hun droom te realiseren hebben zij nu minimaal € 500.000,- nodig uit de crowdfunding om de bouwkosten te bekostigen. Extra opbrengsten worden geïnvesteerd in de uitbreiding van het gebouw. Met een totaalrendement van 24% op een lening, speciale rewards en hun eeuwige dank hopen de brouwers het streefbedrag op te halen.