Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bird Brewery plant ruim 50.000 bomen

Geplaatst op woensdag 4 december 2019

Bird Brewery plantte begin dit jaar zelf 10.000 bomen. Door samenwerking met ruim 300 horecazaken en speciaalwinkels, waarbij voor elke liter van hun bier een boom wordt geplant, zijn zij intussen de 50.000 bomen voorbij. Een absolute mijlpaal voor deze jonge, duurzame brouwers.

“Hier ben ik enorm trots op”, begint medeoprichter Ralph van Bemmel. “Het heeft echt laten zien dat wij door samen te werken heel concreet kunnen bijdragen. Natuurlijk blijft het een druppel op een gloeiende plaat, maar het is tenminste een druppel.” Het doel van de brouwerij was om eind 2020 de 50.000 bomen te passeren, maar dat is vele malen sneller gegaan. “De reacties vanuit horecazaken en hun gasten zijn fantastisch. Op een hele eenvoudige manier doen zij direct iets voor de natuur”, aldus de andere oprichter Rik van den Berg. “Een hele mooie extra.” De bomen worden geplant via partner Trees for the Future. Deze stichting plant al ruim 30 jaar bomen in zes Afrikaanse landen. Naast het planten van natuur, bouwen landeigenaren dankzij zogenaamde ‘agriforest’ ook een duurzaam inkomen. Een win-win.

Groene Nesten

Bij de aangesloten horecazaken en speciaalwinkels geldt dat er voor iedere verkochte liter van Bird Brewery één boom wordt geplant. Intussen zijn er al meer  dan 250 horecazaken en 50 speciaalzaken omgetoverd tot Groen Nest, waardoor er ruim 50.000 bomen geplant worden. Door de structurele samenwerking loopt dat aantal bovendien dagelijks op.