Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bird Brewery lanceert Specht Lekker

Geplaatst op woensdag 4 november 2020

Bird Brewery komt nu in het najaar met de nieuwe special Specht Lekker: een weizenbock van 8% met een goede mix van mouten die het bier een volle body geven. Tegelijkertijd blijft het bier goed doordrinkbaar. Een krachtig bier voor bij lekker warm haardvuur, dat is Specht Lekker!

“Met de vele gebrouwen bieren hebben we een gevarieerd assortiment vol met vaste bieren, seizoensbieren en leuke specials. Een Weizenbock ontbrak, tot vandaag, nog op het lijstje van gebrouwen bieren”, aldus medeoprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Het bier heeft een flinke body door de mix van mouten die we hebben gebruikt tijdens het brouwproces. Een smakelijk najaarsbier voor de donkere dagen die komen gaan! ”

“Vlak bij ons proeflokaal House of Bird hoor je met regelmaat de grote bonte specht hakken, één van de vele mooie vogels in het Diemerbos”, vertelt medeoprichter Ralph van Bemmel. “Erg leuk dat we de vogels die leven in het Diemerbos kunnen koppelen aan onze bieren en de brouwerij!”

Spechten hakken bij voorkeur in bomen met een wat zachtere houtsoort, dat gaat natuurlijk wat makkelijker. Ze kunnen zo hakken omdat de hersenen in een soort schokdempers zijn ingekleed. Je hebt de specht vast wel eens in het bos gehoord, het geluid van een kort geroffel van bijvoorbeeld de grote bonte specht. Dit doet de vogel om het territorium of de paarband te versterken.

Over Bird Brewery Bird

Brewery maakte de afgelopen jaren impact met hun prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen ruim 60.000 bomen en doneerde 1,2 miljoen liter drinkwater.