Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bird Brewery lanceert bier Non Alk, een non-alc. White IPA (0,3%)

Geplaatst op maandag 9 maart 2020

Bird Brewery lanceert half maart het bier Non Alk: een frisse, dorstlessende White IPA met slechts 0,3% alcohol. De mix van gerst, tarwe en havermouten, flinke dosis hop en een nieuwe gist geven het bier een heerlijke strakke en frisse smaak. Een bier om op elk moment te verschalken.

“We zijn lang bezig geweest om het recept voor ons eerste laag-alcoholische bier goed te krijgen. Dit is uiteindelijk de Non Alk geworden en daar zijn we ontzettend tevreden over”, vertelt medeoprichter Rik van den Berg. “Mede door een nieuwe gist, dit jaar uitgekomen, is de smaak ontzettend strak en fris. Dat wil je volgens mij in een laag-alcoholisch bier.”

“Afgelopen week hebben wij een aantal klanten laten proeven, die zijn allemaal positief. Deze week komt de Non Alk ook op de kaart bij een flink aantal zaken. Dat is toch super?”, aldus de andere medeoprichter Ralph van Bemmel. “Vandaag is het bier ook richting groothandels, dus per direct voor iedereen te bestellen.”

De Non Alk is vernoemd naar een zwartwitte zeevogel, de Alk, die qua uiterlijk wel iets wegheeft van een pinguïn. Ze zijn net als veel zeevogels wit aan de onderkant, zodat ze door vissen moeilijk te zien zijn.

Over Bird Brewery

Bird Brewery maakt de afgelopen jaren impact met hun prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen ruim 60.000 bomen en doneerde 1,2 miljoen liter drinkwater.