Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bird Brewery en Club Kakatua halen 20.000 kilo afval uit rivier

Geplaatst op woensdag 4 oktober 2023

Bird Brewery en Club Kakatua slaan de vleugels ineen en lanceren een speciaalbier waarmee ze de planeet een stukje schoner maken. Met de winst van het bier Kaketoekomst schaffen ze een nieuwe ‘trash barrier’ aan, die in Indonesië geplaatst en beheerd wordt. De samenwerking van de brouwerij en het goede doel kan zo resulteren in een vangst tot wel 20.000 kilo afval.

Aanleiding van de samenwerking

Bird Brewery hoopt met hun bieren impact te maken, ook in hun omgang met de natuur. Club Kakatua is een goed doel, opgericht in 2020 uit de noodzaak voor tastbare projecten waarmee ze onze planeet groener en gezonder maken. Door hun vleugels ineen te slaan ontstaat nu een samenwerking die op een ludieke manier een noodzakelijke boodschap verkondigt en ondertussen geld ophaalt voor de realisatie van een tastbaar project.

Lancering Kaketoekomst

Op vrijdag 6 oktober vindt de tweede editie van het Bocktoberfest bij House of Bird in het Diemerbos. Deze vrijdagmiddag wordt het eerste fust geveild – waarvan de opbrengsten uiteraard worden gedoneerd – en vanaf dan vliegt de Kaketoekomst uit. Het evenement is gratis te bezoeken en begint om 17:00 uur. 

Over het bier

Het speciaal voor dit project gebrouwen bier is een volle Dubbel Weizen (7.4%) met een lekkere dosis hop. Het troebele, volle bier is heerlijk doordrinkbaar en dankzij het herfstig karakter én het zomerse tintje, is deze bestand tegen zowel hittegolven als aanstaande stormen.