Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bird Brewery brouwt Fazantisch (8%) bier samen met Jopen

Geplaatst op donderdag 6 december 2018

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door. Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. De laatste collab (#12) van dit jaar wordt gebrouwen met het Haarlemse Jopen. De Fazantisch (8%) is een Stoofpeer Stout met smaken als stoofpeer, vanille, kaneel en chocolademouten.

Bird Collab Tour
Bird Brewery reisde afgelopen jaar langs alle provincies tijdens de Bird Collab Tour. In de allerlaatste provincie (Noord-Holland) brouwt het samen met de Haarlemse brouwerij Jopen. Het is een van Nederlands grootste brouwerijen met vele prijswinnende bieren in het assortiment. “Het is een waanzinnig leuk bier geworden. Bijzonder in smaak, precies zoals wij hem voor ogen hadden,” vertelt Rik van Bird Brewery. “We zijn intussen druk bezig met een crowdfunding, maar natuurlijk wilden we voor deze collab graag alle tijd vrij maken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen!”

Ideale afsluiter
“Het is een ideale afsluiter van de Bird Collab Tour 2018”, aldus Ralph van Bird Brewery. “We hebben ontzettend veel geleerd van alle Nederlandse smaakmakers en een heleboel bijzondere bieren uitgebracht. Deze Stoofpeer Stout is ook echt een bijzonder brouwsel dat perfect past in deze reeks.”