Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bijna 50 brouwerijen op 9e editie Nederlands Bierproeffestival in Den Haag

Geplaatst op dinsdag 29 maart 2022

We hebben er twee jaar op moeten wachten! Maar van 19 t/m 21 mei is de Grote Kerk in Den Haag weer de plaats om van prachtige Nederlandse bieren te genieten. Drie dagen lang presenteert een recordaantal van bijna 50 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival 2022. Tijdens het festival is er de mogelijkheid met brouwers in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces. Ook worden er diverse interessante masterclasses gegeven door deskundige bierkenners.

Kaarten voor het Nederlands Bierproeffestival zijn online te koop. Meer informatie en tickets: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Nederlands Bierproeffestival 2022

Het Nederlands Bierproeffestival is de plaats waar bierdrinkers, liefhebbers en brouwers elkaar ontmoeten om te genieten van verschillende unieke en nieuwe bieren. De organisatie van het Nederlandse Bierproeffestival is in handen van Nederlandse Brouwers. Tijdens masterclasses op het festival wordt de ontdekkingsreis voortgezet, worden de zintuigen optimaal geprikkeld en wordt de smaakcombinatie tussen bier en kaas, chocola, barbecue en vegetarische gerechten verkend. Deskundige kenners delen alle ins en outs van bier en de verschillende stijlen.

Week van het Nederlandse Bier

Het Nederlands Bierproeffestival is traditioneel de start van de Week van het Nederlandse Bier. Van 19 tot en met 29 mei vinden in het hele land allerlei activiteiten plaats waar bierliefhebbers kunnen proeven en deelnemen aan activiteiten. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, waarmee de Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten op 26, 27, 28 en 29 mei, stellen deelnemende brouwerijen hun deuren open voor een kijkje achter de schermen. Een overzicht van alle activiteiten is vanaf mei te vinden op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.