Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

BierWijzer, opvolger boek MInder TRAmmelant in bierland verschenen

Geplaatst op donderdag 23 januari 2020

In Fort bij Vechten in Bunnik is woensdag 22 januari jl. BierWijzer gepresenteerd. BierWijzer is het nieuwe boek van de hand van Marco Philipsen en Rick Kempen en kan gezien worden als het vervolg op het boek MInder TRAmmelant in bierland, dat in 2007 verscheen. De uitgever van BierWijzer is Birdy Publishing. Onder toeziend oog van familie, vrienden, collega’s, brouwers en pers presenteerden Marco en Rick het nieuwe boek, werden de eerste exemplaren uitgereikt en was er gelegenheid om het boek te laten signeren.

In BierWijzer worden 120 bieren beschreven van (inter)nationale brouwerijen. Daarnaast staan Marco en Rick stil bij de voorspellingen die zij 13 jaar geleden deden over de consumptie van (speciaal)bier en de ontwikkelingen in de bierindustrie. Daarnaast doen zij ook nieuwe voorspellingen. Verder vindt de consument in BierWijzer informatie over het brouwproces en ontdek je meer over bier-spijs combinaties.

Zes smaakcategoriëen

Als rode draad in het boek hebben de schrijvers ervoor gekozen om de 120 bieren te clusteren op basis van de zes smaakcategorieën die Mitra hanteert in de winkel om overzicht te scheppen in de rijke hoeveelheid speciaalbieren op het schap. Elk bier is rijk geïllustreerd en voorzien van een smaaknotitie. Daarnaast is er per bier een leuke en leerzame anekdote opgenomen over het bier dan wel de brouwerij. Het boek staat vol unieke verhalen van Marco Philipsen en Rick Kempen op basis van hun jarenlange werkzaamheden in de bierwereld.

Verkoop

BierWijzer is vanaf nu te koop bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en via mitra.nl. De verkoopprijs bedraagt € 12,99. Na het lezen van dit boek is de lezer letterlijk ‘wijzer in bier’.

BierWijzer is vormgegeven door Rob Hofland en de uitgever is Fedor Vogel van Birdy Publishing, tevens uitgever van Bier! magazine, Brouw! magazine en Bierradio.nl.

Bij de foto:

De twee eerste boeken werden overhandigd aan Peter Rouwen (rechts) en Sander Hol (links). In het midden de schrijvers Marco Philipsen en Rick Kempen.