Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

BierTalent lanceert online educatieve bierproeverij voor de horeca

Geplaatst op vrijdag 17 april 2020

Opleider BierTalent helpt horecaondernemers met educatieve bierproeverijen op afstand. Juist in deze lastige tijd is het voor ondernemers belangrijk om hun team betrokken te houden. Alleen zo kun je een vliegende start maken als de deuren weer open mogen en de terrassen weer vollopen. Het idee achter de BierTalent educatieve proeverij is dat medewerkers thuis online vier bieren uit het eigen assortiment proeven onder leiding van een gediplomeerd biersommelier.

Onder leiding van een gediplomeerd biersommelier proeven ze deze bieren in een informatieve en interactieve setting, waarbij het mogelijk is meer over het assortiment te leren. Bovendien is het team weer even virtueel bij elkaar, wat goed is voor betrokkenheid bij de onderneming. Een BierTalent-docent begeleidt de proeverij, geeft medewerkers achtergrondinfo bij de bieren en bespreekt leuke anekdotes en bruikbare biertips. “Het moet zo veel mogelijk lijken op een fysieke bijeenkomst”, aldus Pepijn van der Waa, Nederlands Kampioen Biersommelier en één van de initiatiefnemers van BierTalent. “Medewerkers kunnen bij ons direct antwoord op veelvoorkomende vragen krijgen. De proeverij is daarom ook (digitaal) ondersteund met informatief lesmateriaal uit de opleiding.”

De BierTalent educatieve proeverij kost € 140 (ex BTW) en duurt ongeveer een tot anderhalf uur. Daarvoor krijgt de ondernemer ook direct twee Talentcodes die recht geven op deelname aan een fysieke BierTalent-les. De lessen gaan weer van start zodra de omstandigheden het toelaten. De waarde van de codes is € 70 per stuk. De online proeverij is daarmee in feite gratis. 

BierTalent verzorgt biertrainingen en is opgezet voor de Nederlandse horeca. De lesmethode is ontwikkeld i.s.m. StiBON Bieropleidingen. De nadruk ligt op praktisch toepasbare biervaardigheden. Gastgericht bieradvies leren geven speelt een belangrijke rol. De opzet van de opleiding is onderscheidend. Waar je bij een traditionele opleiding alle lessen achter elkaar moet volgen, bestaat BierTalent uit nevengeschikte lessen. Onderwerpen lopen uiteen van ‘seizoensbieren’ tot ‘bier aan tafel’. Iedere les is afzonderlijk en in willekeurige volgorde te volgen. De opleiding is als eerste in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Haarlem en Maastricht van start gegaan. Oprichters zijn Henri Reuchlin, Bas Schampers en Pepijn van der Waa, drie biersommeliers die gepokt en gemazeld zijn in de wereld van bier en horeca. Alle informatie over BierTalent vind je op www.biertalent.nl/educatieve-proeverij/